OVO JE KIROPRAKTIČAR ZBOG KOG JE M.Đ. UMRO NAKON NAMEŠTANJA ATLASA: Predstavljen kao svetski priznat lekar
Slaviša Đurđević, Foto: Printscreen/TVPrva

jezivo

OVO JE KIROPRAKTIČAR ZBOG KOG JE M.Đ. UMRO NAKON NAMEŠTANJA ATLASA: Predstavljen kao svetski priznat lekar

Đurđević je u javnosti predstavljen kao jedan od svetski priznatih stručnjaka za nameštanje prvog vratnog pršljena atlasa, dok je o svojoj stručnosti govorio i u jednoj televizijskoj emisiji, ističući kako se radi o "naučno utemeljenoj, klinički dokazanoj, bezbednoj, kratkorajnoj i vrlo efikasnoj metodi vrataćanja atlasa u vertikalnu osovinu"

Objavljeno:

Prof. dr Slaviša Đurđević doktor je koji je u privatnoj klinici "Balans Medika" iz Beograda nameštao prvi vratni pršljen atlas M. Đ. (58), nakon čega je pacijent pao u komu i tri meseca kasnije i preminuo.

Predstavljen je kao svetski priznat lekar

Đurđević je u javnosti predstavljen kao jedan od svetski priznatih stručnjaka za nameštanje prvog vratnog pršljena atlasa, dok je o svojoj stručnosti govorio i u jednoj televizijskoj emisiji, ističući kako se radi o "naučno utemeljenoj, klinički dokazanoj, bezbednoj, kratkorajnoj i vrlo efikasnoj metodi vrataćanja atlasa u vertikalnu osovinu".

U jednom gostovanju od decembra prošle godina na TV Glas javnosti, dr Đurđević je pričao upravo o nameštanju "atlasa", a naslov najave glasi: "On rešava migrenu jednim potezom! Prof. dr Slaviša Đurđević".

"Prema njegovim rečima, kada se ovaj vratni pršljen ne nalazi u pravilnom položaju dolazi do problema poput migrene, glavobolje, vrtoglavice, nervoze pa i straha. Ova stanja mogu se rešiti jednim potezom, odnosno jednim tretmanom", navodi se u opisu doktorovog gostovanja na ovoj Jutjub stranici.

Slaviša Đurđević
foto: Printscreen/TVPrva

Na sajtu ove privatne klinike objavljen je njegova bogata biografija, a kao njegova uža naučna oblast navodi se "fizikalna medicina i rehabilitacija, endokrinologija i vazduhoplovna medicina". tako piše da je radio kao fizijatar u Republičkom zavodu za rehabilitaciju u Kuršumlijskoj Banji, profesor u Medicinskoj školi u Nišu, asistent na medicinskom fakultetu u Prištini, predavač u višoj pedagoškoj akademiji u Aleksincu, fizijatar na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA, K1K.

- Bio je načelnik kabineta za biodinamsko ubrzanje (centrifuga) na VMI, vanredno je unapređen u čin majora, ppuk. načelnik kabineta za medicinu sporta i vazduhoplovnu antropometriju VMI, pukovnik, načelnik Odeljenja MPE pilota i padobranaca VMI, Sekretar katedre za preventivnu medicinu bio je u 3 mandata . piše na sajtu.

Predsednik je i Sekcije za vazduhoplovnu medicinu SLD i recenzent za pisanje primarijata. Ovlašćeni je sudski veštak za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i vazduhoplovnu medicinu. U dugačkoj biografiji navedena je i dugačka lista njegovih naučno-istraživačkih radova, ako i onih koji su objavljeni u vodećim nacionalnim časopisima.

Takođe, dobitnik je i nekoliko priznanja, nagrade i odlikovanja za profesionalni rad: Nagrada Ministra odbrane, kao članu rukovodstva i lekaru najuspešnije sportske ekipe u 2006. god u Srbiji „Nebeske vidre“, a, kako piše na sajtu klinike, nosilac je i četiri ordena, odnosno odlikovanja.

Slaviša Đurđević
foto: Printscreen/TVPrva

Podsetimo, tri meseca nakon povrede na tretmanu kod kiropraktičara, ali i tromesečne borbe lekara da spasu nesrećnog čoveka, on je pre nekoliko dana, tačnije 9. jula, preminuo na Institutu za ortopediju, dok je juče o celom ovom nemilom događaju obavešteno i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je sada izdalo nalog da se obavi obdukcija tela M.Đ.

Pokojni M. Đ. je 24. marta ove godine je otišao u "Balans mediku" da mu nameštaju pršljen "atlas", ali je već u 16.40 sati iz te privatne klinike kolima Hitne pomoći prebačen na Institut za ortopediju na Banjici. Odmah po hitnom prijemu smešten je u jedinicu intenzivne nege ovog instituta. Lekari su mogli samo da konstatuju prelom kičme, usled koje je čovek i ostao nepokretan a takav je stigao u Institut. Uveden je u veštačku komu, preminuo je u subotu 9. jula na Institutu za ortopediju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.