"PREKJUČE SAM KONSTATOVALA SMRT PACIJENTU": Zbog reči doktorke Saške GORE MREŽE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

"PREKJUČE SAM KONSTATOVALA SMRT PACIJENTU": Zbog reči doktorke Saške GORE MREŽE!

Koristeći primer muškarca iz Beograda koji je u jednoj beogradskoj klinici prvo ostao paralizovan usled povreda zadobijenih nameštanjem "atlasa", a onda nakon par meseci provedenih u veštačkoj komi, i premunuo, ona je navela i slučaj koji se njoj dogodio pre par dana

Objavljeno:

Nakon saznanja da je muškarac star 58 godina, preminuo tri meseca pošto je išao kod kiropraktičara na nameštanje "atlasa", na društvenim mrežama se oglasio veliki broj zdravstvenih radnika, govoreći o sivoj zoni lečenja, kojoj se nažalost, poslednjih godina okreće sve veći broj ljudi.

Jedna od onih koja je pisala o posledicama lečenja kod nadrilekara, priučenih "stručnjaka" i pseudo lekara, bila je i medicinska radnica iz Srbije, Saška, koja je na Tviteru, u nekoliko nizova navela primer kako nesavesno lečenje može da bude pogubno po ljudski život.

Koristeći primer muškarca iz Beograda koji je u jednoj beogradskoj klinici prvo ostao paralizovan usled povreda zadobijenih nameštanjem "atlasa", a onda nakon par meseci provedenih u veštačkoj komi, i premunuo, ona je navela i slučaj koji se njoj dogodio pre par dana.

1 / 3 Foto: Profimedia

"Danas je neki čovek umro nakon što mu je kiropraktičar slomio kičmu. Prekjuče sam konstatovala smrt pacijentu koji je bolovao od akutne mijelocitne leukemije, odbio terapiju, potpisao da izađe iz bolnice i odlučio da se "leči" kvantnom medicinom. Umro je 2 meseca od prvih simptoma.

Par sati pre mog dolaska je bila koleginica (zbog pogoršanja opšeg stanja), takođe je odbio odlazak u bolnicu, uz podršku porodice. To su samo primeri, nažalost najgori, u moru sličnih posledica ekspanzije raznih alternativnih mišljenja, smatranja i pametovanja na temu zdravlja, lečenja i života uopšte.

Mene, kao lekara, jako frustriraju takve situacije. Svašta bih im rekla, ali ne mogu, znam da imaju pravo da odbiju lečenje, da biraju šta će sa sobom, a sa druge strane, znam koliko greše, koje su moguće posledice, pokušavam da im objasnim, oni odbijaju da slušaju... Strašno", napisala je ona na kraju svog izglaganja koje je podiglo veliku buru.

Dok su jedni podržavali njen stav i mišljenje, javili su se i oni koji su pristalice alternativnog lečenja, te je bilo i komentara, mahom mlađih tviteraša, gde su naveli kako "ne veruju u kaubojsku medicinu staru 200 godina".

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.