NJEGA OBOŽAVA SRPSKA SIROTINJA: Besplatno pomaže onima koje banke i uterivači dugova zlostavljaju, zatrpan pozivima!
Foto: Thinkstock

Naš robin hud

NJEGA OBOŽAVA SRPSKA SIROTINJA: Besplatno pomaže onima koje banke i uterivači dugova zlostavljaju, zatrpan pozivima!

Odustao je da bude s te strane žice posle svega nekoliko meseci. I ne samo to. Protiv agencije i banaka koje s njom sarađuju, kaže da je podneo 19 prijava - Tužilaštvu, Narodnoj banci, Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti
Objavljeno: 09:07h
foto: Stefan Jokić

Po njegovoj pritužbi Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo je postupak. Obavestiće javnost o rezultatima tog nadzora.

"Koliko vi imate članova porodice, da li imate automobil, nemate, kolika su vam primanja i drugi podaci kojima banka raspolaže, zaista nisu potrebni toj agenciji. Toj agenciji je potreban zaista minimum podataka - određeni klijent kasni sa uplatom, toliko i toliko novca, toliko i toliko rata, ovo je njegov kontakt, tvoj posao je da ga kontaktiraš i da ga na tako nešto podsetiš", objašnjava Zlatko Petrović iz kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U Narodnoj banci napominju da je odavanje bankarske tajne krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna. Nisu odgovorili da li su u proteklih pet godina kontrolama utvrdili za neku banku da je to činila u odnosu sa agencijama za naplatu potraživanja.

Važno je znati da po zakonu banke ne smeju da prodaju dugove fizičkih lica agenciji, ali mogu da je angažuju da umesto njih zove građane i podseća ih na neizmirene obaveze.

(Espreso.co.rs / RTS)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.