Država preuzima Zastava oružje! I dugove, i fabriku!
Foto: Fonet

rešenje za gubitaša

Država preuzima Zastava oružje! I dugove, i fabriku!

Ukupan dug za poreze i doprinose 8,6 milijardi dinara od čega glavnicu čini 3,6 milijardi, a kamata je pet milijadi dinara
Objavljeno: 10:36h

Prema njegovim rečima, država sada ima oko 80 odsto kapitala Zastava oružja, a posle konverzije bi bila skoro stopostotni vlasnik.

"To nije privilegija kragujevačke fabrike oružja već će se kroz konverziju rešavati poreski dug i drugih preduzeća namenske industrije u Srbiji", rekao je Brzaković.

foto: Fonet

On je naveo da je fabrika u Kragujevcu 2014. godine i pored pune uposlenosti imala negativne rezultate, odnosno minus od oko 130 miliona dinara, a 10 meseci nije plaćala poreze i doprinose.

Zastava oružje je prošle godine, uz promene u poslovnoj politici, ostvarila dobit od 293 miliona dinara i redovno izmiruje obaveze prema državi i lokalnoj samoupravi.

U fabrici je 2016. godine investirano 3,5 miliona evra, od čega dva miliona iz kredita, a milion i po evra iz tekućeg poslovanja.

Prema rečima Brzakovića, u ovoj godini su ugovoreni poslovi za celu 2017. godinu, a očekuje se da u novembru bude obezbeđena proizvodnja do oktobra 2018. godine.

Fabrika oružja u Kragujevcu ima 2.370 radnika.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.