Gde možete da odletite za 20 evra? Ovo su najjeftiniji letovi iz Srbije! (FOTO)
Foto: AP/Thinkstock

polećemo!

Gde možete da odletite za 20 evra? Ovo su najjeftiniji letovi iz Srbije! (FOTO)

Ako vam nije važan luksuz tokom leta, onda je lou kost kompanija vaš izbor. Prelistavamo kojim kompanijama iz ove "niše" možete leteti iz Srbije, po kojoj ceni, ali i koji su skriveni "minus" faktori.
Objavljeno:

Do Dortmunda se iz Beograda možete "prebaciti" za 8.000 dinara, do Ajndhovena u Holandiji za 7, a na Kipar možete odleteti za 10 hiljadarki dinara.

Još jedna lou kost kompanija koja polazi iz Beograd je Germanwings, koja povezuje našu prestonicu sa nekoliko nemačkih gradova - karta do Štutgarta može se naći za 44 evra.

Iz Beograda leti i EasyJet, i to do Ženeve, a cena povratne karte je već od 49€, a jedna od najpoznatijih low cost kompanija krenuće od septembra iz Niša. Reč je o irskoj "low cost" avio-kompaniji "Rayanair", čiji će avioni od 4. septembra leteti iz Niša do Berlina i nazad, a početna cena karte u jednom smeru je 24,99 evra.

foto: Reuters

No pravo pitanje je šta vas čeka na low cost letu, i za šta treba da se pripremite?!

  1. Prodaja se vrši isključivo on-line, a vrlo često i čekiranje.
  2. Nema hrane na letovima, niti besplatnog pića.
  3. Sedišta su manja.
  4. Pazite, neke karte ne uključuju cenu za prtljag, dok ih većina ograničava na od 8 do 10 kilograma, i stroge proporcije.
  5. Vode vas na udaljenije aerodrome.
foto: AP

Plusevi:

povoljnije cene, čak i kod "pomeranja" datuma leta plaćate manje

Savet: Dobro se raspitajte šta sve podrazumeva karta, i šta sve morate da doplatite. Uradite to odmah, online, uz kartu, jer na aerodromu može da bude papreno skuplje!

Što ranije rezervišete kartu, biće jeftinija, jer je ovim kompanijama u interesu da prodaju sve karte, a ne da ih prodaju po većoj ceni!

Raspitajte se i kako da sa aerodroma stignete u grad koji vam je krajnje odredište, i zapamtite, nekad nije bitan put, već cilj! A nekad je obrnuto!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.