U KOJOJ BANCI IMATE RAČUN? Ovih 8 je zbog KORONE ukinulo deo naknada za uslugu KOJU SVI KORISTE
Foto: Stefan Jokić

ODLUČENO

U KOJOJ BANCI IMATE RAČUN? Ovih 8 je zbog KORONE ukinulo deo naknada za uslugu KOJU SVI KORISTE

Ova odluka banaka doprineće da trgovci zadrže najveći broj POS Terminala na prodajnim mestima 

Objavljeno: 10.04.2020. 16:46h
  • 3

Osam od 11 banaka koje omogućavaju POS terminale trgovcima ukinulo je fiksne i druge naknade vezane za korišćenje tih terminala i tako su učinile dodatni napor da u uslovima vanrednih okolnosti naročito manjim trgovcima olakšaju prevazilaženje posledica pandemije COVID-19, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Od jedanaest banaka koje pružaju uslugu prihvatanja platnih kartica na prodajnim mestima (odnosno, omogućavaju POS terminale trgovcima), osam ukinulo fiksne i druge naknade vezane za korišćenje POS terminala, kao što je naknada koja se naplaćuje u slučaju da trgovac ne ostvari ugovoreni promet, zatim naknada za korišćenje GPRS terminala , navodi se u informaciji NBS.

Banke koje su za vreme vanrednog stanja ukinule navedene naknade su Banka Poštanska štedionica, Banca Intesa, Komercijalna banka, Vojvođanska banka, Credit Agricole banka, ProCredit banka, OTP banka i UniCredit banka.

Odluke ovih banaka ne odnose se na naknade koje banke naplaćuju trgovcu po pojedinačnoj realizovanoj transakciji plaćanja koja je izvršena na POS uređaju.

Ova odluka banaka doprineće da trgovci zadrže najveći broj POS terminala na prodajnim mestima i tako obezbede svojim kupcima bezgotovinska plaćanja platnim karticama, što je u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji preporučeni način plaćanja za sve građane, navodi NBS.

 

 

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media