SVI SU PISALI O ZORANU KOJI JE U ČAČKU PRVA ŽRTVA KORONE: Sada se otvorenim pismom oglasila njegova sestra
Printscreen/Facebook, Foto: Printscreen/Facebook

apel

SVI SU PISALI O ZORANU KOJI JE U ČAČKU PRVA ŽRTVA KORONE: Sada se otvorenim pismom oglasila njegova sestra

Ja se danas osećam da sam brata izgubila dva puta - napisala je ona

Objavljeno:

Zbog smrti Zorana Ivanovića (48) ceo grad Čačak je u žalosti.

Ovaj čovek bio je IT stručnjak i šahovsi prvotimca, a postao je prva žrtva korone u ovom gradu.

U soapštenjima se navodi da je Zoran bio zdrav, bez hroničnih bolesti.

Nakon pisanja o Zoranu, medijima se obratila njegova sestra, koja je demantovala pisanja medija o tome kako se on zarazio, kao i to kako je njihova porodica povređena višestruko u ovoj tragediji.

Njen demanti prenosimo vam u celosti:

- Neko sam ko na svom radnom mestu daje sve od sebe u borbi sa epidemijom koja nas je sve snašla. Proteklih nedelja sam se trudila da se u mom svakodnevnom radu ne oseti strah, nemoć i panika kada se moj mlađi brat razboleo od Covid 19 virusa i borio za život.

- Kažu da je ljubav sestre prema bratu jedna od najčistijih i nabezuslovnijih, a ja se danas osećam da sam brata izgubila dva puta.

Prvi put kada mi je javljeno da je moj rodjeni brat izgubio bitku sa virusom Covid 19 i drugi put kada sam pročitala senzacionalisticke naslove u raznim novinama i na internet portalima. Zoran je izgubio bitku protiv nevidjljivog neprijatelja, ali ovog puta žrtva je bila cela nasa porodica Ivanović a najviše od svih njegova deca.

- Sve je prštalo od bombastičnih naslova, eksluzivnih vesti, objavljeno je puno ime i prezime mog brata, (dok se kriminalci štite inicijalima), neovlašćeno je objavljena fotografija cele porodice. Gde je granica i gde je dno gubitka svake ljudske, profesionalne, društvene i moralne odgovornosti?

Da li se svi odredjuju prema pretpostavkama a niko prema činjenicama, a one su sledeće:

Zoranov sin je bio na rodjendanu svog najboljeg druga sa kojim se druži još od vrtića. Rodjendan je odrzan 7.3.2020. kada nije bilo nikakve zabrane okupljanja, kada je Srbija imala 1 obolelog od Covid 19 virusa,a iste večeri je odrzan i koncert u Domu kulture u Čačku, gde je bilo prisutno 700 ljudi. Deca mog brata nisu imala nikakve simptome virusa Covid 19, što je i testom potvrđeno.

Zoran, moj brat, genijalac, duhovit, šahista, omiljen u društvu, radio je do 16.3. na poslu, koji je između ostalog podrazumevao i terenski rad (u raznim ekspoziturama) banke u kojoj je zaposlen širom zapadne Srbije. Poslovno a i privatno, jer je bio omiljen, susretao se sa velikim brojem kolega, ljudi, prolaznika... nažalost susreo se i sa smrtonosnim virusom koji je kasnije preneo i na svoju suprugu. Samo na suprugu a ne i na naše roditelje, koji se samo u medijima bore sa Covid 19 virusom.

Moj brat izgubio je svoju poslednju ovozemaljsku partiju što bi njegovi prijatelji i šahisti rekli: greška u otvaranju, izbor pogrešne taktike ili grubi previd. Svejedno. Sada je nažalost sve svejedno.

Ovo čemu smo moja porodica i njegova deca na pragu svog života izloženi je namera. Onih koji su doneli maksimum zaključaka, uz minimum činjenica obezbedjujući time veću čitanost, broj klikova ili komentara.

- I to, ne samo da nije u redu i fer, to je zločin. Za razliku od nevidljivog neprijatelja, ovde svi imaju svoj potpis i novinari i urednici. Ja ću i dalje nastaviti da se borim i radim za dobro svih nas, naučiću da živim sa ovim bolom, radovaću se uspesima dece moga brata, prepoznajući u njima zrno Zoranove genijalnosti, ali boriću se i da istina i činjenice pobede.

- Kažu da je objavljena vest, kao kada na primer istresete jastuk sa sve perjem sa petog sprata. A dematni te vesti je kao kada bi krenuli da skupljate svo rasuto perje da bi ponovo napunili isti jastuk. Ja se ipak nadam, da u ovoj zemlji ima više novinara koji će ovaj dematni objaviti.

U Čačku, 10.4.2020 Vesna (Ivanović) Janković

(Espreso.co.rs)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.