TEDESKI ZNA KAKO DA ZADRŽI RADNIKE: Vlasnik Atlantik grupe uskoro uvodi ČETVORODNEVNU RADNU NEDELJU?
Emil Tedeski, Foto: Youtube printscreen

inovacija

TEDESKI ZNA KAKO DA ZADRŽI RADNIKE: Vlasnik Atlantik grupe uskoro uvodi ČETVORODNEVNU RADNU NEDELJU?

Dodao je da su glavne stvari koje nekoga privlače za rad u komapniji osećaj perspektive i reda

Objavljeno: 01.10.2019. 14:23h

Osnivač i vlasnik Atlantik grupe Emil Tedeski rekao je u Beogradu da ne bi trebalo razmišljati samo o tome kako privući kvalitetnu radnu snagu i stručnjake već i kako je zadržati.

Tedeski je na Consumer Rules Summitu u hotelu Hilton naveo i da u Atlantik grupi rade na tome da korporativne uslove prilagode novonastaloj sitauciji, da obezbede fleksibilno radno vreme, rad od kuće.

Nadležni brinu i o čitavom nizu pogodnosti koje podrazumevaju kvalitetan radni ambijent, korporativnu kulturu i dobar balans slobodnog i radnog vremena, a ozbiljno razmatramo mogućnost četvorodnevne radne nedelje, rekao je Tedeski.

Finansije više, kako kaže, nisu presudni faktor za ostanak na radnom mestu, na prvom mestu je sigurnost a na drugom kvalitet ambijenta u kome čovek radi, kreće se i stvara.

Dodao je da su glavne stvari koje nekoga privlače za rad u komapniji osećaj perspektive i reda.

Tedeski je ocenio da kada je reč o potrošačima živimo u vreme u kome je on i kraljica i kralj.

Davno su iza nas vremena kada je industrija i distibuicija diktirala trendove, jedini trend koji danas postoji su želje i nov način života krajnjeg korisnika, rekao je on i dodao da zahvaljujući digitalnim tehnologijama taj vrlo zahtevni algoritam možemo složiti tako da je preferencija i potreba potrošača na prvom mestu.

Tedeski je izrazio žaljenje što sada svako želi da ima vrlo detaljno indvidulizovan prozivod, što je, kako je primetio, ipak teško ostvarivo.

Tedeski je govorio na panelu na kojem su učestvovali i predstavnici nekih od najvećih kompanija u regionu poput MК Grupe, Tikveša i Mojih brendova.

Skoro svi su upozorili da se odlazak radne snage iz regiona, a time i potrošača, u velikoj meri odražava na privrednike i da je u tom cilju potrebno uraditi dosta da bi se stvari promenile.

bonus video:

(Espreso.rs/AGencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media