BRNABIĆ OTKRIVA PRAVU ISTINU O POVEĆANJU PLATA U SRBIJI: Jedna stvar nije sigurna!
Ana Brnabić, Foto: Beta / Slobodan Miljević

POLITIKA

BRNABIĆ OTKRIVA PRAVU ISTINU O POVEĆANJU PLATA U SRBIJI: Jedna stvar nije sigurna!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da još nije utvrđeno koliko će biti povećanje plata i da se sa Ministarstvom finansija još radi na tome

Objavljeno: 13.09.2019. 12:06h

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da još nije utvrđeno koliko će biti povećanje plata i da se sa Ministarstvom finansija još radi na tome.

"Nije tačno da je posao u javnom sektoru primamljiviji nego u privatnom. Veliki je izazov da zadržimo kvalitetne ljude u javnom sektoru, jer u privatnom imaju bolje plate i to je pokazatelj ozdravljenja naše ekonomije", kazala je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Kada je reč o tome koliko će plate ove godine biti povećane, premijerka kaže da još u vladi nemaju konačnu sliku i da se na tome radi sa Ministarstvom finansija.

 

Branbić je istakla da će minimalac biti povećan 11,1 odsto od sledeće godine i da je u poslednje tri godine minimalna zarada značajno uvećana.

Podsetila je da je 2017. doneta odluka o povećanju minimalca za 10 odsto, 2018. za 8,6 odsto i sada za 11,1 odsto i istakla da su to ozbiljna povećanja, iako sindikati nisu zadovoljni.

"Sa druge strane, vlada gleda kako da poreskim olakšicama to olakša privrednicima", -  rekla je Brnabić.

Bonus video:
 


(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media