BANKARI BESNI! Priča se da zbog odluke o švajcarcima ostaju bez 13. plate! EVO ŠTA KAŽU
Očekuje se, a tako su najavili i predstavnici države, da najveći deo tereta padne upravo na banke, Foto: Beta

novine

BANKARI BESNI! Priča se da zbog odluke o švajcarcima ostaju bez 13. plate! EVO ŠTA KAŽU

Odluka o zaduženim u švajcarskim francima naterala je jednu banku da razmatra ukidanje 13. plate

Objavljeno:

Leks specijalis koji je usvojen za zadužene u švajcarskim francima, obradovao je oko 16.000 dužnika, ali ne i bankare. Posle donošenja ove odluke, ostalo je nedorečeno kakva sudbina čeka one koji su u međuvremenu ostali bez stana, one koji su svoje kredite pretvorili u evre, ali i banke, odnosno njene zaposlene, pišu beogradski mediji.

Naime, šuška se kako se u bankarskim krugovima širi pitanje kakve će posledice biti po same bankare posle ove odluke.

Očekuje se, a tako su najavili i predstavnici države, da najveći deo tereta padne upravo na banke, pa ima smisla bojazan da se isti može preliti i na zaposlene u bankama.

U prilog tome ide i činjenica da, prema našim saznanjima, jedna velika banka koja posluje u Srbiji zbog toga razmatra ukidanje 13. plate. Ova najava naljutila je radnike te banke, pa se s nestrpljenjem očekuje epilog. Naročito, ukoliko i druge banke odluče da primene sličan recept.

Mi smo danas razgovarali sa nekoliko predstavnika banaka, ali i bankarskog udruženja i njihov zajednički stav je da je još uvek prerano davati prognoze kako će banke da iznesu teret leks specijalisa, odnosno kako će da ga raspodele.

Treba napomenuti i da nema mnogo onih koje trenutno posluju u našoj zemlji, a koje u velikom broju imaju emitovane kredite u švajcarskim francima.

Ono na čemu će da rade, ističu, jeste rešenje koje će svima ići u prilog.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.