PRODATA VALJEVSKA PIVARA:  CIFRA će izazvati PODELJENA MIŠLJENJA!
Valjevsko pivo, Foto: Printscreen/youtube

DOBILA NOVE VLASNIKE

PRODATA VALJEVSKA PIVARA: CIFRA će izazvati PODELJENA MIŠLJENJA!

"Valjevska pivara" prodata je iz drugog puta..

Objavljeno:

Preduzeće Brauerei Group iz Beograda kupilo je "Valjevsku pivaru". Ova kompanija je ponudila 101 evro više od početne cene, koja je iznosila oko tri i po miliona evra.

Osnivači beogradske firme, registrovane početkom decembra prošle godine za proizvodnju piva su Živojin Jovanović i Miloje Blizanjac, iz Trlića kod Uba, i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa. Jovanović je direktor uspešne Zemljoradničke zadruge "Trlić", a Kostić prvi čovek firme "Brzmin" iz Brzeća.

"Valjevska pivara" prodata je iz drugog puta. U septembru prošle godine početna cena bila je dvostruko viša - oko sedam miliona evra, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Na ponudu u novembru prošle godine stigla je jedino ponuda beogradske firme. "Valjevska pivara", najstariji kolektiv u gradu na Kolubari, posluje pozitivno i ima oko 200 zaposlenih. Posle neuspešne privatizacije pre deceniju i po, te izbegnute likvidacije pre šest godina, Pivara beleži rast proizvodnje i profita, osvaja nova tržišta, a pivo iz Valjeva plasira se i na tržište SAD i Kanade.

BONUS VIDEO: Dolazak Milorada Dodika ispred Hrama Svetog Save

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.