ŠTA ĆE SVE BITI U PAKETU ZA PENZIONERE? Objavljen je ceo spisak, a evo i ko može da se prijavi
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

ŠTA ĆE SVE BITI U PAKETU ZA PENZIONERE? Objavljen je ceo spisak, a evo i ko može da se prijavi

Podela paketa počeće 20. maja i u Savezu penzionera smatraju da će svi biti podeljeni za mesec dana

Objavljeno:

Prijava za dodelu paketa pomoći koje dele penzionerske organizacije, uz finansiranje od strane Fonda PIO, počela je 10. a traje do 29. aprila.

Pravo na paket pomoći imaju penzioneri čija penzija ne prelazi 24.987 dinara, a za dodelu oko 55.000 paketa izdvajeno je oko 112 miliona dinara.

Rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika fondova, kao i filijala Fonda 30. aprila ove godine. Zatim sledi rok za žalbe te će konačne rang liste biti objavljene 17. maja.

Podela paketa počeće 20. maja i u Savezu penzionera smatraju da će svi biti podeljeni za mesec dana.

Prilikom podnošenja prijave, potrebno je da korisnici ponesu poslednji penzijski ček (izveštaj iz banke), kao dokaz o visini penzije.

Ukoliko korisnik prima i penziju iz inostranstva, zbir dve ili više penzija takođe ne sme biti veći od 24.987 dinara.

Kako je objavio Fond PIO, prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija, a prioritet će dobiti i stariji pezioneri.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

Ranija i obimnija podela paketa omogućena je izmenama Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija, koje je usvojio odbor PIO fonda 29. marta ove godine.

Nabavka paketa poverena je Savezu penzionera Srbije, koji će ih i distribuirati udruženjima i odborima penzionera za dalju podelu.

Savez penzionera Srbije koji vrši nabavku za pakete objavio je i javnu ponudu u kojoj se navodi i šta će biti sadržina paketa solidarne pomoći.

Sadržaj paketa će biti sledeći:

– Kuhinjska Tuzlanska so, kilogram – Šećer kristal kilogram, Crvenka – Brašno T500 kilogram, Danubius (dva komada) – Ulje suncokret (litar), Dijamant – Pirinač kočanski 400 grama – Testenina pužići 400 grama Grano doro – Supa kokošija 65 grama Yumis – Tunjevina komadi u suncokretovom ulju 160 grama Ocean – Bebi sapun sa pantenolom, glicerinom i uljem nevena, Nevena, 78 grama – Zubna pasta triple action 75 mililitara Colgate – Deterdžent Duel – đurđevak 3 kilograma

Okviran broj paketa koji nabavlja Udruženje je 55.000 komada, svaki paket mora biti isti, a kriterijum za nabavku je cena.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.