OVI PENZIONERI NEMAJU PRAVO NA NOVU POMOĆ DRŽAVE: Kriterijumi su strogi
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PIO FOND

OVI PENZIONERI NEMAJU PRAVO NA NOVU POMOĆ DRŽAVE: Kriterijumi su strogi

Iz PIO fonda su objasnili koji je glavni uslov za penzionere

Objavljeno:

Prijava ugroženih penzionera za pakete solidarne pomoći počela je juče i trajaće do ponedeljka, 29. aprila.

Iz PIO fonda su objasnili koji je glavni uslov, šta je potrebno za prijavu i ko će imati prednost prilikom odabira komisije.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu, osnovni kriterijum je visina penzije i ona ne sme biti veća od 24.987,67 dinara. Oni koji imaju veću penziju, nemaju pravo na ovu pomoć države i PIO fonda.

1 / 5 Foto: Beta/Dragan Gojić

Kada budu podnosili prijavu, potrebno je da korisnici sa sobom ponesu poslednji penzijski ček (izveštaj iz banke), kao dokaz o visini penzije.

Ukoliko korisnik prima i penziju iz inostranstva (dokumentuje visinu ino penzije izvodom banke), iznosi penzija u zbiru ne mogu biti veći od 24.987,67 dinara.

Prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija (koja ne prelazi najniži iznos penzije), a prioritet imaju i korisnici penzija stariji po godinama života.

Konačne rang-liste će biti utvrđene do 17. maja, podela paketa počinje 3 dana kasnije, a očekuje se da će čitav proces biti završen do 20. juna.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.