POŽURITE, ROK ZA PRIJAVU JE DO SUTRA: Evo ko može da konkuriše za ovu pomoć
Šalter, Foto: Beta / Ljiljana Stupar

SUBVENCIJE

POŽURITE, ROK ZA PRIJAVU JE DO SUTRA: Evo ko može da konkuriše za ovu pomoć

Ukupno je raspoloživo 5,250 milijardi dinara po ovom javnom pozivu koji je raspisan 11. marta

Objavljeno:

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za 2024. otvoren je do sutra, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako se navodi, zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici, izvezena ili upućena na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od dana isteka roka za podnošenje zahteva po prethodnom javnom pozivu, odnosno od 13.juna 2023. godine.

Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

1 / 3 Foto: Printscreen/YouTube/RTV Novi Pazar

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice, odnosno nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

Ukupno je raspoloživo 5,250 milijardi dinara po ovom javnom pozivu koji je raspisan 11. marta, a iznos podsticaja po grlu u tovu je 22.000 dinara za junad, po 3.000 dinara za jagnjad i jarad i 1.500 dinara za svinje.

Bonus video:

01:36

SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

(Espreso / Agencije / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.