KAKO PRONAĆI VLASNIKA PARCELE: Ovo su tri načina, UOPŠTE NIJE KOMPLIKOVANO
Kako do parcele?, Foto: Zorana Jevtić

kUPOVINA PLACEVA

KAKO PRONAĆI VLASNIKA PARCELE: Ovo su tri načina, UOPŠTE NIJE KOMPLIKOVANO

Kako dći do neophodnih informacija za kupovinu parcele

Objavljeno:

Ukoliko želite da kupite novi plac, ili da proširite vaš postojeći plac, neophodno je istražiti parcelu pored i naći njenog vlasnika. Ovo možda zvuči kao nemoguća misija, pogotovo ako ne znate ništa o mogućem vlasniku zemljišta, međutim proces je jednostavniji nego što mislite.

Sve što vam treba je njen broj, adresu na kojoj se nalazi ili uopštenu lokaciju na mapi.

Ukoliko znate adresu parcele, proces je dosta jednostavan. Dovoljno je samo ući na EKatastar i tu ćete moći da saznate više o nepokretnosti koja vas zanima i njenom vlasniku. Ovaj metod se obično primenjuje kod gradskih zemljišta gde je jasno označena adresa, a to su obično kuće i stanovi.

Stanovi
Stanovifoto: PrintscreenYoutube

Izaberite Pretraga po adresi, otvariće se novi prozor u koji unosite ulicu i broj parcele.Pri kucanju adrese, dovoljno je ukucati početna 2 ili 3 slova ulice, a zatim izabrati željenu ulicu iz padajućeg menija. Možete koristiti i latinicu, koju sam sajt prebacuje u ćirilicu. Zatim potražite ime vlasnika. Neophodno je da kliknete na dugme Podaci o nepokretnosti, koje se nalazi skroz desno u okviru informacija. Tu ćete imati sve informacije o nekretnini koja vas zanima.

Kako pronaći vlasnika parcele uz pomoć broja parcele?

U slučaju da znate samo broj parcele, možete pronaći više informacija preko jedinstvenog broja parcele. Proces je takođe dosta jednostavan. Prvo izaberite opštinu na kojoj se nalazi parcela. Kada izaberete opštinu, dobijate listu katastarskih opština u okviru izabrane opštine, a da bi pristupili daljoj pretrazi prema broju parcele, dovoljno je da kliknete na ime katastarske opštine, ili u okviru liste sa katastarskih opština, sa desne strane kliknete na dugme Pretraga katastarskih parcela. Tu upisujete jedinstveni broj parcele u formatu broj parcele/broj podparcele, npr. 2564/98.

Selo
Selofoto: Zorana Jevtić

Kako pronaći vlasnika parcele ako znate samo njenu lokaciju?

Ukoliko znate samo lokaciju na kojoj se željena parcela nalazi, često u slučaju sela i zabačenih mesta gde parcele nisu jasno označene, možete doći do informacija preko sajta Geosrbija. , Kada pronađete katastar, dovoljno je da na karti pronađete parcelu koja vas interesuje preko njene lokacije. Kada je nađete na karti, možete videti tačni broj i granice parcele. Klikom na željenu parcelu, možete doći i do detaljnijih podataka, kao što su broj, opština i katastarska opština parcele. Kada kliknete na parcelu koja vas zanima, možete da sledite i vezu do sajta eKatastar.

Bonus video:

04:33

ZAKUCALA NA SOPSTVENA VRATA, A KAD SU SE OTVORILA DOŽIVELA JE ŠOK! Žena kojoj podstanar OTIMA stan NAPADNUTA na svom pragu

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.