EVO KAKO JE PIO FOND IZAŠAO U SUSRET JEDNOJ GRUPI PENZIONERA: Oglasili se, prisustvovao i DIREKTOR
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PIO FOND

EVO KAKO JE PIO FOND IZAŠAO U SUSRET JEDNOJ GRUPI PENZIONERA: Oglasili se, prisustvovao i DIREKTOR

Direktor Fonda imao je priliku da penzionerima lično uruči penzionerske kartice

Objavljeno:

Kako bi se izašlo u susret penzionerima koji su smešteni u Domu za starija lica Voždovac, Fond PIO je, u saradnji sa upravom Doma, danas organizovao podelu penzionerskih kartica za korisnike ovog Doma koji ih do sada nisu preuzeli. Uručenju kartica prisustvovali su direktor Republičkog fonda PIO, Relja Ognjenović, direktor Ustanove Gerontološki centar Beograd (UGCB), Srđan Dimitrijević, i upravnica Doma Voždovac, Sandra Stojkovski.

Direktor Fonda imao je priliku da penzionerima lično uruči penzionerske kartice, da im pojasni koje benefite one donose, ali i da porazgovara sa njima o ostalim temama koje su važne za njihovu svakodnevnicu, zdravlje, društveni život.

Nastavljamo sa podelom kartica, čime pokazujemo da Penzionerska kartica nije trenutna stvar, već sistemsko rešenje države kako bi naši penzioneri živeli bolje. Broj od 1,1 milion penzionera koji su se do sada prijavili pokazuje potrebu penzionera za Penzionerskom karticom, ali i poverenje koje ukazuju Fondu PIO i državi Srbiji, a 830 partnerskih firmi koje su podržale projekat pokazuje da smo vredno radili na tome da penzionerima uz Penzionersku karticu učinimo pristupačnijim apsolutno sve njihove potrebe – rekao je Ognjenović.

1 / 7 Foto: Beta / Dragan Gojić

On je dodao da država sistemski brine o penzionerima, što se pokazuje na različite načine, prvenstveno povećanjem penzija, koja se godinama unazad realizuju dva puta godišnje, isplatom jednokratne pomoći, kao i povećanjem sredstava za društveni standard korisnika penzija za koji je u ovoj godini izdvojeno više od milijardu dinara, od čega je najveći deo namenjen za odlazak penzionera u banje, čak 22.000 korisnika ove godine, a da je za pakete solidarne pomoći za 2024. godinu izdvojeno blizu 100 miliona dinara.

Ognjenović je prilikom podele penzionerskih kartica korisnicima Doma Voždovac rekao da stariji kartice najviše koriste u trgovinskim radnjama i apotekama i istakao da zahvaljujući dobroj naplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje penzioneri osim januarske povišice od 14,8 odsto, tokom godine mogu da očekuju još prijatnih iznenađenja.

Srđan Dimitrijević, direktor UGCB, zahvalio je direktoru Fonda PIO što je ličnim prisustvom ukazao poštovanje korisnicima ovog doma i celokupnoj Ustanovi Gerontološki centar Beograd i podsetio da je, osim u Domu Voždovac, i u Domu Bežanijska kosa na isti način podeljeno 308 penzionerskih kartica.

PIO fond
PIO fondfoto: Beta / Dragan Gojić

Na taj način naši korisnici biće privilegovani da iskoriste sve one pogodnosti koje ta kartica nosi i koje će nositi ubuduće, jer će se taj program širiti vremenom i biće na dobrobit svih naših korisnika – dodao je Dimitrijević.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / PIO fond / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.