UPUTSTVO ZA PLAĆANJE RAČUNA ZA STRUJU PREKO INTERNETA: U dva klika možete doći i do POPUSTA
Račun za struju, Foto: Espreso

EPS

UPUTSTVO ZA PLAĆANJE RAČUNA ZA STRUJU PREKO INTERNETA: U dva klika možete doći i do POPUSTA

Ono što je posebno istaknuto na portalu je da su naknade za plaćanje računa online, niže nego u bankama

Objavljeno:

Svi koju žele da plate račune za električnu energiju, a da pri tom izbegnu gužvu i čekanje na šalterima mogu to da urade i online. "Elektroprivreda Srbije" 1. novembra pokrenula je novi portal na kom možete online da plaćate račune kao i dobijete trogodišnju arhivu vaših računa.

Ono što je posebno istaknuto na portalu je da su naknade za plaćanje računa online, niže nego u bankama, stoga korišćenjem ovih usluga dobijate i mali popust na vaš e-račun za struju.

Dušan Živković, vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a juče je izjavio da građani mogu da izmire januarske račune za električnu energiju i na blagajnama EPS-a, koje su u potpunosti vraćene u funkciju, ali i podsetio građane na online plaćanje računa.

- EPS-ove blagajne koristi manje od petine kupaca električne energije, uglavnom zbog toga što nema provizije", rekao je Živković i podsetio da odnedavno EPS nudi mogućnost zamene papirnog računa elektronskim, čime se ostvaruje popust od 50 dinara.

Uvid u račun
Uvid u računfoto: Printscreen/portal-eps

Kako je rekao, za kratko vreme više od 340.000 korisnika prepoznalo je prednosti portala "Uvid u račun", gde građani mogu da provere stanje svojih brojila, kao i da plate račun i imaju uvid u prethodni period.

- U toku su finalna testiranja mobilne aplikacije koja će uskoro biti dostupna našim kupcima. Verujem da će u skladu sa ponudom novih digitalnih usluga broj korisnika šaltera biti manji iz dana u dan", istakao je Živković za Tanjug.

On je naveo da EPS mesečno štampa 3,4 miliona računa i ocenio da za tim, u eri digitalizacije, zaista nema potrebe.

Živković je pozvao građane da prelaskom na elektronski račun, zajedno sa EPS-om, daju doprinos očuvanju životne sredine.

Evo kako da se prijavite na portal i online platite račun za struju

Potrebno je prvenstveno da se registrujete na portalu EPS, tako što ćete uneti e-mail adresu i uneti lozinku. Sledeći korak je da unesete svoj naplatni broj i svoj JMBG i imaćete pristup svojim računima.

Korisnici portala mogu i bezbedno i brzo elektronski da plate račun za struju bez odlaska u poslovnice platnih institucija, putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard. Naknada po transakciji je manja u odnosu na plaćanje na šalterima banaka i Pošte Srbije, iznosi 28,77 dinara i ne ide u budžet EPS. Registracija i prijava na portal je jednostavna, kao i njegovo korišćenje. Građani na portalu mogu da prate svoju mesečnu potrošnju i već na oktobarskom računu moći će jednostavno i brzo da vide da li su i koliko uštedeli.

Bonus video:

01:02

EPS PRODUŽIO ROK ZA PLAĆANJE RAČUNA, ostvarite popust do OVOG datuma! Spanić: Odluka donesena jer su građani redovne platiše!

(Espreso / Blic / Anica Jelovac / Prenela:A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.