DOBRE VESTI: Od jutros ponovo možete platiti račune za struju na šalterima EPS-a u celoj Srbiji
Račun za struju, Foto: Espreso

STRUJA

DOBRE VESTI: Od jutros ponovo možete platiti račune za struju na šalterima EPS-a u celoj Srbiji

Sajber napad je proteklih meseci je ugrozio i sistem i rad, ne samo EPS-a, već i Elektrodistribucije Srbije

Objavljeno: 09:11h

Od danas je ponovo moguća naplata računa za struju na šalterima Elektroprivrede Srbije. Šalteri nisu radili više od dva meseca zbog hakerskog napada. Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je da ponovo rade svi šalteri EPS-a u celoj Srbiji, kao i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu "Uvid u račun" putem kojeg takođe mogu da plate svoje račune za struju.

Sajber napad je proteklih meseci je ugrozio i sistem i rad, ne samo EPS-a, već i Elektrodistribucije Srbije, pošto su povezani u nekim segmentima. Trpeli su i građani, pošto je bila otežana i naplata i dostava računa.

EPS
EPSfoto: Stefan Jokić

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je za RTS da su svi šalteri počeli da rade, kako u Beogradu, tako i u ostatku Srbije i dodao je da veruju da će potrošači nastaviti sa uobičajenom praksom plaćanja računa na šalterima.

Istakao je da manje od 20 odsto potrošača plaća račune na šalterima i da veruje da će se ponudom novih usluga taj broj i dalje smanjivati.

Živković je naveo za RTS da je snabdevanja potrošača bilo sigurno i stabilno u prazničnom periodu i da je sistem bio bezbedan sve vreme.

- Prateći sistemi su bili proveravani. Svi su vraćeni u prethodnu funkciju uz prateće aktivnosti koje su podrazumevale podizanje nivoa bezbednosti naših poslovnih softvera i poslovnih alata, napomenuo je v. d. direktora EPS-a.

Naglasio je da je proces digitalizacije u toku i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu "Uvid u račun" gde mogu da provere stanje svojih brojila, kao i da plate račun i da imaju uvid u prethodni period.

Bonus video:

02:02

STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!

(Espreso / RTS / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.