POTREBA ZA OVIM RADNICIMA U SRBIJI JE SVE VEĆA: Prosečna plata je skoro 60.000 dinara, a poznati su i USLOVI
Poštar/Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

POMAMA

POTREBA ZA OVIM RADNICIMA U SRBIJI JE SVE VEĆA: Prosečna plata je skoro 60.000 dinara, a poznati su i USLOVI

Poštarima u službi sleduju mesečne stimulacije i korekcije zarade u zavisnosti od učinka, kao i nagrađivanje najboljih zaposlenih, navedeno je u konkursu

Objavljeno:

Paketi i pošiljke su postale deo svakodnevice modernog čoveka, pa poštari i kuriri imaju pune ruke posla. Potreba za ovim radnicima je sve veća, što pokazuje i oglas koji je nedavno bio raspisan u Pošti Srbije. Za poziciju poštara nudila se plata 60.000 dinara, a zarade im se inače kreću od oko 43.298 dinara do nešto više od 67.000 dinara.

Posao poštara podrazumeva rad na prijemu, sortiranju i raznošenju pošte, odnosno raspodela, registrovanje, isporuka i drugi poslovi u vezi sa poštanskim uslugama iz Pošte ili sličnih organizacija.

Prosečna plata poštara u Srbiji je oko 57.000 dinara. Kako piše N1, prema podacima iz Izveštaja o stepenu realizacije programa poslovanja Pošte Srbije za prvih devet meseci 2023. plate u Pošti Srbije su se kretale u rasponu od 45.273 dinara, koliko iznosi najniža pojedinačna zarada, pa do 148.037 dinara, koliko iznosi najviša zarada koja ne uključuje poslovodstvo.

Poštarima u službi sleduju mesečne stimulacije i korekcije zarade u zavisnosti od učinka, kao i nagrađivanje najboljih zaposlenih, navedeno je u konkursu. Pored toga, obezbeđen im je sistematski pregled, zdravstvena rehabilitacija po potrebi, osiguranje i godišnji odmor od 20 do 30 radnih dana.

Pošta
Poštafoto: Pošta/ Aleksandra Veličković

Naglašeno je da zaposleni u Pošti imaju i mogućnost kontinuiranog stručnog usavršavanja, odnosno mogućnost sticanja C kategorije i CPC sertifikata u okviru Preduzeća.

Uslovi za posao poštara

Osnovni uslovi za posao poštara jesu treći i četvrti stepen stručne spreme i posedovanje vozačke dozvole za B kategoriju. Nakon prijema u poštansku službu zaposleni se šalju na odgovarajuću obuku.

Posao poštara je vrlo dinamičan i zahteva dobru fizičku spremu. Takođe, zbog količine pošiljki, neophodna je dobra organizacija i poznavanje područja dostave. Poštari bi trebalo da budu odgovorni i imaju dobre komunikacijske veštine jer se svakodnevno susreću sa velikim brojem ljudi.

Mnogima ovaj posao može biti sigurno i stabilno zaposlenje na duge staze.

Bonus video:

01:30

ZA OVAJ POSAO VAM NE TREBA NI SREDNJA ŠKOLA, A PLAĆEN JE ODLIČNO! Suvlasnica kompanije: Prijava je jednostavna, potražnja ogromna

(Espreso/Blic/Nada Matić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.