OD 1. MARTA POSKUPLJUJE JOŠ JEDNA STAVKA: Evo koliko će biti uvećan račun za Infostan
Šalter, Foto: Nemanja Pančić

saopšteno je

OD 1. MARTA POSKUPLJUJE JOŠ JEDNA STAVKA: Evo koliko će biti uvećan račun za Infostan

Cena dimničarskih usluga trenutno iznosi 1, 38 dinara sa porezom na dodatu vrednost po kvadratnom metru stambene površine

Objavljeno: 12:15h

Usluge dimničara poskupeće u Beogradu od 1. marta, što je za pola meseca.

To piše u novom obaveštenju koje je JKP Infostan tehnologije poslalo u okviru januarskih računa za komunalije.

Privremeni organ grada Beograda je naime, na sednici od 17. 01. doneo rešenje o davanju saglasnosti kojim se utvrđuje cena dimničarskih usluga koje obavlja Komunalno preduzeće "Dimničar".

Takom, cena dimničarskih usluga trenutno iznosi 1, 38 dinara sa porezom na dodatu vrednost po kvadratnom metru stambene površine i nije usklađivana sa rastom cena od 2011. godine.

plaćanje, Plaćanje računa, Račun, Struja, Infostan, Pošta
foto: Nemanja Pančić

Nova visina naknade za poslove dimničarskih usluga iznosiće 2, 30 dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost po kvadratnom metru stambene površine i primenjivaće se počev od 01. 03. 2024. godine.

Preduzeće "Dimničar" nastalo je sredinom 1948. i bavilo se čišćenjem dimovoda pekara, upravnih zgrada i vojnih ustanova. Sredinom pedesetih preduzeće je počelo i sa izradom dimničarskih alatki. Od 1980. "Dimničar" primenjuje hemijska sredstava i fizičko merenje u dimničarskom poslu. Osnivana je Laboratorija za ispitivanje vode u kotlovima, sastava kamenca, emisije štetnih gasova i drugo. Početkom maja 1981, piše na sajtu Grada.

"Dimničar" je krenuo u veliku akciju zaštite Beograda od aerozagađenja: ugradnjom specijalnih čeličnih cevi stari dimnjaci uspešno su renovirani i osposobljeni za upotrebu, pregledane su sve velike kotlarnice u gradu, što je dovelo do značajne uštede goriva u grejnoj sezoni i smanjilo aerozagađenje u gradu. "Dimničar" je 2000. godine transformisan u akcionarsko društvo.Delatnost "Dimničara" je čišćenje i održavanje dimnjaka, dimnih kanala i termoenergetskih postrojenja, pregled i kontrola dimovodnih i ventilacionih kanala, kao i čišćenje masnih ventilacija, ventilacionih uređaja i podova u ugostiteljskim objektima (zakonska obaveza čišćenja svaka 3 meseca).

Bonus video: NEMOGUĆE JE DA PENZIONERI PLATE UKOLIKO NE DOBIJU RAČUN! Advokat o štrajku zaposlenih u pošti: Ako kasni račun nije naša krivica

04:08

NEMOGUĆE JE DA PENZIONERI PLATE UKOLIKO NE DOBIJU RAČUN! Advokat o štrajku zaposlenih u pošti: Ako kasni račun nije naša krivica

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.