PENZIONERI MESECIMA KORISTE PENZIONERSKE KARTICE, ALI VI NISTE DOBILI SVOJU: Evo kako da proverite ŠTA SE DEŠAVA
Penzioneri, Foto: Ana Paunković

PENZIONERI

PENZIONERI MESECIMA KORISTE PENZIONERSKE KARTICE, ALI VI NISTE DOBILI SVOJU: Evo kako da proverite ŠTA SE DEŠAVA

Penzioneri svoje kartice mogu da preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje

Objavljeno:

Upotreba Penzionerskih kartica PIO fonda zvanično je počela 1. oktobra, a penzioneri su mogli da se prijavljuju i nekoliko meseci pre toga.

Penzionerska kartica omogućuje korisniku da ostvari popuste prilikom plaćanja roba ili usluga u firmama s kojima je Fond PIO potpisao sporazume o saradnji.

Penzioneri svoje kartice mogu da preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), a podela je organizovana i u opštinama ili mesnim zajednicama.

Međutim, mnogi nisu sigurni da li je njihova Penzionerska kartica gotova, kao i dokle se stiglo sa izradom. To je, pak, lako proveriti na sajtu PIO fonda u samo nekoliko klikova.

1 / 7 Foto: Beta / Dragan Gojić

Ukoliko ste se prijavili putem interneta, potrebno je na sajtu Fonda PIO kliknuti na opciju „provera statusa prijave“. Kada unesete svoj JMBG pojaviće se i obaveštenje da li je vaša prijava uspešno podneta ili su podaci nepotpuni.

Kada budu utvrdili status prijave, penzioneri treba da sačekaju mejl ili SMS poruku na broj telefona koji su u prijavi ostavili.

Stići će im notifikacija (obaveštenje) da je njihova penzionerska kartica gotova i da mogu doći da je preuzmu filijali fonda, ili u jedinici lokalne samouprave.

Bonus video:

00:50

Najstariji Novosađani penzionerske kartice će moći da se koriste u skoro svim trgovinskim lancima

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.