ZA KOLIKO ĆE BITI VEĆA PROSEČNA PENZIJA NOVOSAĐANA? Evo šta kaže gradonačelnik Đurić
Penzioner, Foto: Nebojša Mandić

veliko povećanje

ZA KOLIKO ĆE BITI VEĆA PROSEČNA PENZIJA NOVOSAĐANA? Evo šta kaže gradonačelnik Đurić

Sednici Skupštine Udruženja penzionera prisustvovao je gradonačelnik Novog sada Milan Đurić koji je naglasio da je saradnja grada i Udruženja kontinuirana i veoma uspešna

Objavljeno:

Ponosan sam na to što je u našem gradu materijalni i socijalni položaj, kao i društveni status korisnika penzija znatno povoljniji nego u drugim delovima Srbije.

O tome govori i podatak Fonda PIO da je prosečna penzija Novosađana za novembar prošle godine bila 49.820 dinara, što je čak 10.000 dinara više u odnosu na republički prosek, kazao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić na sastanku Udruženja penzionera grada Novog Sada.

Na godišnjoj Skupštini su ocenjeni rezultati rada ove organizacije i predstavljeni predlozi budućih projekata i aktivnosti.

Na sednici Skupštine je Đurić naglasio da je saradnja grada i Udruženja kontinuirana i veoma uspešna.

Grad Novi Sad i Udruženje penzionera imaju odličnu saradnju još od kada su tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević i gospodin Momo Čolaković 2017. godine potpisali Protokol o saradnji.

Ove godine je Udruženje po osnovu dva javna konkursa dobilo 10.200.000 dinara, a nastavićemo da podržavamo njihov rad i ubuduće. Nastavićemo da rešavamo sva pitanja koja su ključna za bolji život penzionera, kojih u Novom Sadu ima više od 72.000 – kazao je gradonačelnik Novog Sada.

1 / 5 Foto: Beta/Dragan Gojić

Milan Đurić je istakao i da grad ulaže značajna sredstva za adaptaciju i izgradnju klubova penzionera kojih na teritoriji Novog Sada sada ima ukupno devetnaest. Gradonačelnik je predsednici Udruženja Mileni Žarković zahvalio na dobroj saradnji.

Grad će i naredne godine iz budžeta obezbediti sredstva za odlazak u banje 400 penzionera. Pored toga, obezbediće jednokratnu novčanu pomoć najugroženijim korisnicima penzija u iznosu od 20.000 dinara, plaćanje režijskih troškova za domove, kao i adaptaciju već postojećih i izgradnju novih domova penzionera. Cilj nam je da naši penzioneri budu finansijski ojačani, ali i uvaženi i poštovani na svakom koraku – rekao je Milan Đurić.

Bonus video:

01:01

BORE SE PROTIV POVEĆANJA PENZIJA Orlić osudio haos u skupštini: Glupiraju se za Tik-Tok, OVO su vikali za pobedu naših košarkaša

(Espreso/ Penzionisani/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.