DRŽAVA OD MAJA DAJE POLA MILIONA DINARA ZA PRVO DETE: Šta će biti sa decom koja su rođena u martu i ranije?
Majka i beba, Foto: Profimedia

POMOĆ

DRŽAVA OD MAJA DAJE POLA MILIONA DINARA ZA PRVO DETE: Šta će biti sa decom koja su rođena u martu i ranije?

Predsednik Srbije najavio je da će od aprila ili maja ove godine roditelji dobijati 500.000 za prvo dete kao pomoć države

Objavljeno: 13:45h

Za prvo dete pomoć države od 500.000 dinara biće pomoć koja će značiti mladim majkama širom Srbije, obuhvatajući Kosovo i Metohiju. Za ova sredstva biće potreban i rebalans budžeta.

Odluka će se primenjivati retroaktivno, kako bi se obuhvatila i deca rođena ranije od maja.

"Za prvo dete od prvog maja mislim da će krenuti pomoć. Potreban nam je rebalans budžeta, videćemo da ova odluka važi retroaktivno da ne kaznimo decu koja su rođena prvog ili 20. marta", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o novcu od 500.000 dinara za prvo dete.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/Video Plus

On je prilikom obilaska bolnice u Vranju, naveo da misli da time država dodatno pomaže decu i roditelje na KiM.

"Važno nam je da lakše kupe opremu za bebe. Znamo i da time doprinosimo opstanku našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Razne pomoći smo pokrili po našim različitim ministarstvima. To je ogroman novac i gledaćemo da ga uvećamo", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je da će od aprila ili maja ove godine roditelji dobijati 500.000 za prvo dete kao pomoć države.

Vučić je, predstavljajući program “Skok u budućnost – Srbija Expo 2027”, kao novu meru države za poboljšanje nataliteta, naveo da će majke dobiti 500.000 kada dobiju prvo, a 600.000 dinara kada rode drugo dete.

„Država će od aprila ili maja ove godine za rođenje prvog deteta izdvajati 500.000 dinara, za drugo dete 600.000, a za treće i četvrto dete biće još ozbiljnija finansijska pomoć“, rekao je Vučić.

Bonus video:

05:06

OD OVE BOLESTI DECA UMIRALA DO 2. GODINE! Dr Nikolić: Kad se sretnu dvoje sa ovakvim genom i naprave potomstvo, VELIKI JE RIZIK

(Espreso / Blic / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.