STIŽU BESPOVRATNA SREDSTVA ZA JEDNU GRUPU GRAĐANA: Evo ko ima pravo na ovaj novac
Šalter, Foto: Zorana Jevtić

POMOĆ

STIŽU BESPOVRATNA SREDSTVA ZA JEDNU GRUPU GRAĐANA: Evo ko ima pravo na ovaj novac

Pravo na dodelu sredstava imaju porodice iz Vojvodine

Objavljeno:

Pokrajinska vlada će tokom 2024. dodeliti 250 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Vojvodine u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja.

Pravo na dodelu sredstava imaju porodice iz Vojvodine – bračne i vanbračne zajednice s decom, kao i jednoroditeljske porodice, u kojima se rodi treće ili četvrto dete počev od 1. januara 2023. godine pa do dana raspisivanja konkursa, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Novac
Novacfoto: Profimedia

Kako navode, od 2018. godine, kada je ova mera podrške uvedena, Pokrajinska vlada je sa više od 1,1 milijarde dinara pomogla 1.080 porodica sa troje ili četvoro dece da reše stambeno pitanje ili urede prostor u kom žive.

"Danas je doneta i odluka o dodeli bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, za šta je u 2024. godini opredeljeno 55 miliona dinara", navode oni.

Ovu meru podrške za unapređivanje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, Pokrajinska vlada realizuje od 2022. godine, a do sada je sredstva dobilo 76 žena, od kojih su 22 samohrane majke, a izdvojeno je ukupno 110 miliona dinara.

Bonus video:

01:27

KADA UKRSTIMO REGISTRE ZNAĆEMO KO OBRAĐUJE, A KO DAJE U ZAKUP! Ministarka poljoprivrede: Subvencije će završiti na PRAVOM MESTU

(Espreso / Agencije / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.