EVO KADA SE OČEKUJE POVEĆANJE NAKNADE ZA PRVO I DRUGO DETE: Saopštene važne vesti
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

stigle informacije

EVO KADA SE OČEKUJE POVEĆANJE NAKNADE ZA PRVO I DRUGO DETE: Saopštene važne vesti

Kada je reč o merama za majke, Mali je naglasio da se novim konkretnim merama želi da se podstakne natalitet

Objavljeno:

Ministar finansija, Siniša Mali, precizirao je koje sve vrste pomoći i podrške očekuju naše građane u narednom periodu, a pre svega majke, u okviru plana Srbija 2027 koji je juče predstavio srpskoj javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prvi deo programa od šest tačaka, istako je ministar Mali, odnosi se na brigu o građanima, ono što je najvažnije predsedniku juče bilo da istakne, a drugi deo se odnosi na dalja ulaganja u infrastrukturu, industrijalizaciju zemlje, kulturu, poljoprivredu, energetiku...

Mama i beba
foto: Aleksandar Jovanović Cile/Ilustracija

- Bruto domaći proizvod je brojka koju je predsednik istakao da građani zapamte. Te 2012. godine sve što se proizvelo u Srbiji bilo je 33 milijarde evra, juče smo došli na 69 milijardi, ako budemo svi posvećeni, za samo tri godine 2027. godine ići ćemo i do 100 milijardi evra, što je bilo nezamislivo, to je kvantni skok, napomenuo je Mali.

Kada je reč o merama za majke, Mali je naglasio da se novim konkretnim merama želi da se podstakne natalitet.

-Pogledajte koliko je to važno. Za koga mi sve ovo radimo ako nemamo više dece. Stopa fertiliteta raste i to je sigurnost za bezbednost. Idemo sa konkretnim merama, sa povećanjem jednokratne pomoći za rođenje prvog i drugog deteta. Danas već dajemo oko 370.000 za prvo dete i idemo na 500 hiljada dinara, za drugo dete sa 440.000 idemo na 600 hiljada dinara. Da finansijskom pomoći kažemo hvala svim majkama koje žele da rode decu. Odmah nakon rebalansa budžeta idemo sa primenom te mere sa povećanjem naknade za prvo i drugo rođeno dete, najavio je Mali.

Bonus video:

01:34

OTKRIVENO KOLIKI NOVAC BI UŠTEDELI POLJOPRIVREDNICI UKOLIKO ZADRŽE SVOJE PRAVO! Stručnjaci bez dileme: Nemačka je ponižena država

(Espreso/24sedam/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.