ZA OVU POMOĆ DRŽAVE MOGU DA SE PRIJAVE PUNOLETNI GRAĐANI KOJI IMAJU MANJE OD 45 GODINA: Ovo su svi uslovi
Šalteri, Foto: Zorana Jevtić

subvencije

ZA OVU POMOĆ DRŽAVE MOGU DA SE PRIJAVE PUNOLETNI GRAĐANI KOJI IMAJU MANJE OD 45 GODINA: Ovo su svi uslovi

Oni koji su zainteresovani za kuće na selu samostalno biraju kuću u bilo kom delu Srbije

Objavljeno:

I ove godine građani Srbije imaju priliku da dobiju 10.000 evra i kuću sa imanjem na selu.

Prijave su počele pre tačno nedelju dana, u subotu 13. januara, ali je bitno naglasiti da za ovu pomoć države ne mogu da se prijave baš svi, te da je neophodno ispuniti određene uslove.

Seoskom kućom sa okućnicom u okviru ovog Programa Ministarstva za brigu o selu smatra se kuća sa ekonomskim dvorištem, koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i seoska kuća ili na susednim parcelama u odnosu na seosku kuću.

1 / 4 Foto: PrintScreen/ YouTube/ Avaz TV

Mogu da konkurišu punoletni građani koji imaju manje od 45 godina, a bitno je da pripadaju nekoj od kategorija: pojedinac, samohrani roditelj, bračni par, vanbračni partneri.

Oni koji su zainteresovani za kuće na selu samostalno biraju kuću u bilo kom delu Srbije, a vrednost (do 1,2 miliona dinara) procenjuje jedinica lokalne samouprave.

Sledeći korak je konkurisanje, a Ministarstvo za brigu o selu odobrava neophodna sredstva, novac uplaćuje opštini, a opština prodavcu.

Nakon toga potpisuju ugovor kod javnog beležnika. Uslov je i da nisu u prethodnih pet godina prometovali - prodali nepokretnost.

Neophodno je da kuće imaju struju, vodu, kanalizaciju (septičku jamu), a da selo ima bar jedan od objekata društvenog standarda (prodavnicu, poštu, ambulantu, školu...).

Bonus video:

03:28

NAPUSTILA BEOGRAD SA MALIM DETETOM I OTIŠLA NA SELO: Život sa njim u gradu nije opcija, ali i ovde je teško EVO OD ČEGA ŽIVE

(Espreso / Blic / Vesna Bjelić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.