CENE NEKRETNINA U SRBIJI DRASTIČNO PALE? U jednom delu Beograda kvadrat NOVOGRADNJE se prodaje za 1.500 EVRA, ali..
Zgrada, Foto: Aleksandar Stojanović

tržište nekretnina

CENE NEKRETNINA U SRBIJI DRASTIČNO PALE? U jednom delu Beograda kvadrat NOVOGRADNJE se prodaje za 1.500 EVRA, ali..

Novogradnja u Beogradu može da se kupi i za manje od 2.000 evra po kvadratu, ali postoji jedna caka

Objavljeno:

Kupovina stana koji je tek u izgradnji izbor je onih građana koji nisu u žurbi da se odmah usele, a koji bi malo i da prištede. Naime, cene takvih stanova uvek su niže u odnosu na one nekretnine koje su već izgrađene i odmah useljive. Povoljan kvadrat novogradnje još uvek nije moguće povoljno platiti u centru Beograda, ali ko je spreman da se preseli malo dalje i nešto duže putuje, može da pronađe kvadrat za manje od 2.000 evra.

Kako su cene nekretnina u novogradnji i dalje previsoke, i nikako da padnu, stanovi u izgradnji često su jedina opcija koju potencijalni kupci mogu da priušte. Međutim, ko želi da uloži svoj novac na ovaj način, mora da bude spreman da do centra grada putuje nešto duže, jer su najpovoljnije opcije nešto udaljenije.

Jedan od najjeftinijih kvadrata među oglasima je u beogradskoj opštini Grocka, u naselju Leštane. U pitanju je trospratna zgrada, a konkretni stan koji je oglašen ima 47 kvadrata i prodaje se za 70.500 evra, dakle 1.500 po kvadratu. Zgrada ima video nadzor i parking.

Kada je moguće useliti se u stan, odnosno kada će gradnja biti u potpunosti završena, u oglasu nije precizirano. Ova zgrada je predstavljena kao luksuzna, a kvadrat je drastično povoljniji nego u većini drugih zgrada, ali problem može da bude ukoliko zainteresovani kupac radi u centru Beograda, a nema automobil.

Gradski prevoz
Gradski prevozfoto: Kurir/NebojšaMandić

Naime, do centra je potrebno putovati i po sat i po vremena, a potrebno je promeniti i po tri prevoza, jer direktnih linija nema.

Kvadrat od 1.665 evra

Prodaje se još jedan stan u opštini Grocka, ovog puta u Kaluđerici. U pitanju je trospratna zgrada, u kojoj je jedan stan oglašen po ceni od 56.000 dinara plus PDV, dakle 61.600. S obzirom na to da ima 37 kvadrata, to znači da jedan kvadrat, sa uračunatim PDV-om, košta 1.665 evra. Doduše, ne navodi se kada će potencijalni kupci moći da se usele, ali prema navodima iz oglasa, završeno je 80 odsto radova. I ovde potencijalni problem mogu da imaju oni kojima je potrebno da često budu u centru grada.

Sledeći stan koji se prodaje po nižoj ceni nalazi se na Ledinama. U pitanju je zgrada koja će biti useljiva uskoro, zapravo ovog meseca. U njoj postoje stanovi od 41,5 do 73 kvadrata. Stanovi koji su manji od 50 kvadrata koštaju 1.950 po kvadratu, dok kvadratni metar u većim stanovima košta 1.899 evra.

Stan u izgradnji
Stan u izgradnjifoto: Aleksandar Stojanović

Dakle, u ovoj četvorospratnoj zgradi može da se kupi stan od 50 kvadrata za 97.500 evra ili od 70 za 132.930.

Što se tiče povezanosti sa centrom grada, navigacija pokazuje da je dovoljno 25 minuta vožnje automobilom. Međutim, ko ide gradskim prevozom, moraće da izdvoji više vremena za put. Naime, od Ledina do strogog centra Beograda potrebno je i po sat i po vremena i to uz presedanje, jer direktne linije nema.

Garsonjera jeftinija od 50.000

U Višnjičkoj banji se prodaje garsonjera od 27 kvadrata, koja je oglašena za 47.300 evra, odnosno 1.750 po kvadratu. Stan se nalazi na drugom spratu, od ukupno šest, a trebalo bi da bude useljiv u septembru 2024. godine. Problem je što je ovaj investitor zainteresovan samo za keš kupce, ne i za kreditne.

Što se tiče povezanosti sa centrom grada, prevozom je potrebno od pola sata do 45 minuta, a automobilom, kako kaže navigacija, oko 15.

Na Žarkovu se prodaje stan od 26 kvadrata, koji košta oko 51.900 evra, što znači da je kvadrat oko 1.922.

U pitanju je garsonjera u prizemlju niže zgrade, od dva sprata, koja bi trebalo da bude završena u februaru naredne godine. Od zgrade do centra Beograda kolima može da se stigne za oko pola sata, a prevozom je potrebno, prema navigaciji, oko 50 minuta.

Bonus video:

03:30

VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV:

(Espreso / Nova / Dunja Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.