ZA CRNI PETAK VREBAJU VELIKE ZAMKE: Otvorite četvoro očiju, ne dozvolite da vas prevare, evo i kako
Foto: Espreso

PAZITE SE

ZA CRNI PETAK VREBAJU VELIKE ZAMKE: Otvorite četvoro očiju, ne dozvolite da vas prevare, evo i kako

Tržni centri, i ostali prodajni objekti, već su postali puni šarenolikih ponuda

Objavljeno:

Crni petak je za tri dana, a ono što sve posebno raduje su ogromni popusti koje donosi sa sobom. Na vašu sreću, ovi popusti će se, u pojedinim radnjama, produžiti i do kraja meseca i imaćete priliku da ugrabite sve komade koje ste želeli da kupite po nižoj ceni. Ali, pazite se zamki!

Tržni centri, i ostali prodajni objekti, već su postali puni šarenolikih ponuda po najnižim cenama, zato su na policama popusti u rasponu od 15 odsto, koji se najviše odnose na belu tehniku, pa sve do 80, u koje mahom spada garderoba, što čini kupovinu još primamljivijom.

Neki od njih su razvili strategiju da veliki popusti počnu i pre zvaničnog dana, koji ove godine pada 24. novembra, određeni da produže i na vikend, a pojedini su odlučili da čak ceo novembar bude u znaku sniženja.

Većina trgovaca su i na svojim sajtovima istakli značajne popuste na svoje proizvode, a i putem poruka obaveštavaju svoje verne potrošače o ponudi sa popustima kojima ne može da se odoli.

Iz godine u godinu, statistike pokazuju da svaka naredna obara rekord prethodne u prodaji proizvoda poslednjeg petka u novembru.

Sajber kriminal

Kako sve ima svoju tamniju stranu, tako ni u slučaju Crnog petka nije drugačije. Prevare na internetu su, upravo, ono što može da vam pokvari euforičnu maniju kupovine tokom ovog perioda.

Kako se preporučuje da se željeni proizvodi poručuju onlajn, odnosno preko sajtova ili aplikacija, da bi se smanjile potencijalne gužve u samim objektima, sve više se susrećemo sa problemom sajber kriminala.

Mnogi koriste priliku da naprave zamke pravljenjem lažnih sajtova, nalik onima koji su nam poznati, kako bi došli do 'brzih para'. Njihov cilj je da prikupe privatne podatke, kao i da dešifruju lozinke za onlajn plaćanje. Zato se savetuje da budete obazrivi i detaljno proverite svaki sajt koji posetite, kao i da ne ostavljate nigde svoje privatne podatke.

Manipulacija potrošačima

Takođe, jedan deo trgovaca i proizvođača imaju interes da se reše robe koja im je višak, jer su procene da bi ih skladištenje iste više koštalo. Međutim, postoje i oni koji se bave manipulacijom kupcima, tako što pre perioda popusta znatno podignu cene svoje robe, pa ih onda, kada stigne Crni petak, u vrlo maloj meri spuste, iako je to zabranjeno.

Zbog svega toga, savetuje se da obratite pažnju na cene i pre same sezone sniženja, kako biste izbegli da budete obmanuti i da novac ode u pogrešne ruke.

Bonus video

05:20

POVEĆANA POTROŠNJA MOŽE BITI DEO KLINIČKOG SINDROMA! Stručnjaci smatraju da je prekomerna kupovina POSLEDICA OVOG POREMEĆAJA

(Espresokurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.