SVINJSKI VRAT, RAKIJE, PAPRIČICE, LEPINJE... Aleksandar naručio RUČAK za DVOJE u Vranju, pa doživeo ŠOK zbog RAČUNA
Restoran / ilustracija, Foto: Profimedia

CIFRA GA OSTAVILA BEZ REČI

SVINJSKI VRAT, RAKIJE, PAPRIČICE, LEPINJE... Aleksandar naručio RUČAK za DVOJE u Vranju, pa doživeo ŠOK zbog RAČUNA

Ručak za dvoje u restoranu u Vranju košta 1.220 dinara

Objavljeno:

Dva svinjska vrata, dve šljivovice i kajsije, ljuta papričica i dve lepinje u jednom restoranu u Vranju koštali su 1.220 dinara. Obilan ručak za dvoje koštao je kao mala porcija u nekom beogradskom restoranu.

Aleksandar se prilično iznenadio kad je dobio račun napominjujući da je znao da je u Vranju sve jeftinije ali da nije očekivao ovoliku razliku. Cena lepinje po komadu je 60 dinara, jedna porcija svinjskog vrata košta 280, dok za čašicu šljivovice treba izdvojiti 90 dinara.

Rakija / ilustracija
Rakija / ilustracijafoto: RINA

Kada je o Beogradu reč, samo u restoranima brze hrane, 200 grama svinjskog vrata u lepinji, ako se dobro potrudite možete naći za 400 dinara. Poređenja radi prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) na teritoriji Grada Vranja u avgustu iznosila je 67.108 dinara, dok je u Beogradu bila 108.985.

Ugostiteljske usluge u Srbiji u oktobru su bile skuplje u proseku za 11,8 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Samo hrana u ugostiteljskim objektima je poskupela 12 odsto u odnosu na lane, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Kolači su poskupeli 12,5 odsto, a topla i hladna predjela 12,1 odsto, a variva 11,3 odsto. U grupi hrana u odnosu na oktobar 2022. godine najviše su poskupela pečenja i jela po narudžbini, 13,5 odsto. Istraživanjem je obuhvaćeno oko 40 vrsta ugostiteljskih usluga, jela, pića i prenoćišta. Cene se prate u 96 ugostiteljskih objekata na teritoriji Srbije.

Bonus video:

00:07

Cene oslića i gambora u marketu

(Espreso / NovaS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.