POČETNA PLATA JE 80.000 DINARA I MOŽE DA RASTE! Ove poslove u Srbiji može BUKVALNO SVAKO da radi
Posao, Foto: Profimedia

dobra zarada

POČETNA PLATA JE 80.000 DINARA I MOŽE DA RASTE! Ove poslove u Srbiji može BUKVALNO SVAKO da radi

Ove poslove u Srbiji može bukvalno svako da radi, a zarade iz meseca u mesec samo rastu

Objavljeno:

Prosečna neto plata u Srbiji je 85.539 dinara, a ovaj novac mesečno možete zaraditi kao početnik ako se prijavite za poziciju "radnika na naplati i pripremi obroka" ili kao pomoćni radnik u kuhinji, kako glase dva popularna oglasa na internetu. Diploma nije potrebna, a mogućnost rasta zarade i dobre bonuse vlasnici posebno ističu.

Brojni fizički poslovi i zanati u oblastima poput trgovine, ugostiteljstva, obezbeđenja, logistike ili auto-industrija se smatraju deficitarnim zanimanjima jer mladi sve manje apliciraju za ove pozicije. Okretanje informacionim tehnologijama i drugim visokoplaćenim poslovima je trend, ali ni te poslove ne mogu svi raditi. Zato smo svedoci da i danas, kao što je oduvek i bilo, zanat zaista zlata vredi.

Ugostiteljstvo je oblast zahvalna za zapošljavanje, pa smo zato odatle i izdvojili sledeće dve pozicije gde se može zaraditi prosečna plata od oko 80.00

Restoran
Restoranfoto: AP

Pomoćni radnik u kuhinji

Oglas koji nas je privukao postavio je vlasnik restorana čije se otvaranje u Beogradu uskoro očekuje. On navodi da obezbeđuje dobru i redovnu zaradu i prijavu od prvog dana zaposlenja.

Početna plata pomoćnog radnika u kuhinji bi bila 80.000 dinara, a u oglasu je navedeno da bi ona mogla rasti i do 100.000 dinara. Takođe, zaposlenima će biti obezbeđeno usavršavanje i dodatna edukacija u oblasti ugostiteljstva.

Od kandidata zahtevaju da posvećenost, timski rad, izuzetne komunikacijske veštine i odgovornost. Diploma fakulteta, dakle, nije neophodna.

Posao
Posaofoto: Profimedia

Radnik na naplati i pripremi obroka

Još jedan lanac brze hrane zapošljava radnike u Beogradu, s tim što malu prednost daje onima sa iskustvom u ugostiteljstvu. Međutim, nije neophodno. Bitno je da se poseduje "želja za radom" i pedantnost, a poslodavac će obezbediti potrebnu obuku.

Početna plata je od 70.000 do 80.000 plus bakšiš je zarada koju ova kompanija nudi.

Rad je u dve smene, a zanimljivo je da je posao dostupan i za studente, naveli su u opisu oglasa.

Bonus video:

00:23

Zarada na Tiktoku

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.