OVIH 5 POSLOVA MOŽETE RADITI IZ KREVETA UZ ŠOLJU KAFE, A PLATE SU... Na nekima ZARADA i preko 400.000 dinara!
Rad od kuće, Foto: Profimedia, Ilustracija

POSAO IZ SNOVA

OVIH 5 POSLOVA MOŽETE RADITI IZ KREVETA UZ ŠOLJU KAFE, A PLATE SU... Na nekima ZARADA i preko 400.000 dinara!

Obavljajte svoj posao uz šolju kafe ili pidžami

Objavljeno:

Mnogo zaposlenih u Srbiji više voli da svoj posao obavlja sa sofe u dnevnoj sobi, uz šolju kafe ili u pidžami, nego iz kancelarije, a za njih ima dobrih vesti – oglasi su puni ponuda za rad od kuće, i to u najrazličitijim oblastima. Neki od ovih poslova podrazumevaju puno radno vreme sa fiksnom platom, a u nekim slučajevima, u pitanju su honorarni poslovi koji su plaćeni po satu. Tako IT stručnjak od kuće može da zaradi do 440.000 dinara, a filolog koji zna nemački pet evra po satu za posao čet operatora.

IT sektor, strani jezici, marketing – samo su neke od oblasti u kojima je moguće raditi od kuće.

Tu je i sve popularniji rad u call centrima, kao i administracija.

IT sektor

Što se tiče poslova koji mogu da se rade od kuće, najbrojniji su oni u IT sektoru.

Traže se programeri, inženjeri, analitičari.

Laptop
foto: Profimedia / Ilustracija

Jedna od ponuda koje deluju porsebno primamljivo jeste za posao tehničara za IT podršku.

Za ovu poziciju, jedna londonska firma traži kandidate koji su se školovali u ovoj oblasti, a takođe imaju iskustvo u radu sa programima koji se koriste u kompaniji. Nakon mesec dana probnog rada, zaposleni potpisuju ugovor, a imaju mogućnost da zarade od 2.000 do 4.000 američkih dolara, odnosno od oko 220.000 do 440.000 dinara mesečno.

Strani jezici

Posla od kuće ima i za one koji su završili Filološki fakultet.

Primera radi, u privatnim školama stranih jezika mogu da rade i diplomirani filolozi, kao i apsolventi.

Časovi mogu da se drže onlajn, a plate idu od 75.000 do 85.000 dinara.

Takođe, u ovoj oblasti može da se nađe i honorarni posao. Naime, u pitanju je posao čet operatora za različite firme koji komuniciraju sa klijentima u realnom vremenu – mušterija pošalje poruku, a operator odgovara odmah. Radnici u proseku zarađuju pet evra za sat vremena, što može da bude prilika za dodatnu zaradu nakon “standardnog” posla.

Oglasa ima za filologe koji znaju različite jezike – engleski, nemački, francuski, holandski.

Marketing

Laptop
foto: AP

Sledeća oblast u kojoj ima dosta ponuda za rad od kuće je marketing. I u ovom slučaju, najbolje plate nude strane kompanije.

Za posao projekat menadžera u digitalnom marketingu, jedna američka firma nudi platu od 2.000 do 2.500 evra, odnosno od oko 235.000 do 293.000 dinara mesečno.

Ipak, za ovu poziciju potrebno je i dosta iskustva – minimalno tri godine u vođenju složenih projekata, barem godinu dana u vođenju projekata u digitalnom marketingu, a potrebno je i odlično poznavanje engleskog jezika.

Call centri

Za agenta korisničke podrške, odnosno radnika u call centru, plate idu od 70.000 do 100.000 dinara, a u opisu posla na ovakvim radnim mestima je pružanje pomoći korisnicima, odgovaranje na njihova pitanja pisanim i usmenim putem i slično. Inostrane firme nude veće plate, od 115.000 do 140.000 dinara.

Administracija

Ko želi da radi kao svojevrsni asistent generalnom direktoru i višem rukovodstvu u firmi – da se povezuje sa kontaktima u ime tima, organizuje njihove obaveze i vreme, pomaže u izradi prezentacija – to može da radi i od kuće.

Plate idu od 90.000 do 110.000 dinara, a potrebno je iskustvo u ovoj oblasti, kao i poznavanje rada na računaru.

Jedna inostrana firma koja nudi posao bavi se izdavanjem luksuznih kuća širom sveta bogatim turistima, traži radnike koji bi sklapali ugovore sa dobavaljačima i osobljem, pomogli u poboljšanju poslovanja i bavi se administrativnim poslovima, a za to nudi od 1.000 do 1.200 evra, dakle od 117.000 do 140.000 dinara.

Bonus video:

01:19

VESIĆEVA POKRETNA KANCELARIJA: Zamenik gradonačelnika Beograda obišao opštinu Surčin

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.