PENZIONERI USKORO DOBIJAJU PO 20.000 DINARA: Ovo je datum kada leže JEDNOKRATNA POMOĆ
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

JEDNOKRATNA POMOĆ ZA PENZIONERE

PENZIONERI USKORO DOBIJAJU PO 20.000 DINARA: Ovo je datum kada leže JEDNOKRATNA POMOĆ

Pre 10 godina prosečna penzija je bila 204 evra

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će 30. novembra svim penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć od po 20.000 dinara, kao i da im uz penzionersku karticu preko 700 kompanija nudi pogodnosti.

Gostujući na TV Prva, Mali se osvrnuo i na kretanje inflacije, rekavši da se u decembru očekuje dalji pad inflacije na oko sedam procenata (sa 8,5) a sledeće godine pad će biti na četiri do pet procenata.

On je podsetio da su isplaćene povećane oktobarske penzije za 5,5 odsto a da će od 1. januara penzije biti za 14,8 odsto povećane.

Od prošle godine sa januarskim povećanjem, znači za godinu dana, penzije će biti povećane za 56,1 odsto, precizirao je ministar.

1 / 6 Foto: Beta / Dragan Gojić

Kako je podsetio, pre 10 godina prosečna penzija je bila 204 evra, a od 1. januara biće 390 evra.

„Kontinuirano ćemo nastaviti da povećavamo penzije i do kraja 2027. očekujemo 650 evra prosečne penzije. Krenuli smo od 204 evra, uz jednokratne pmoći, popuste uz penzionersku karticu Pokazujemo brigu prema onima kojima je i najpotrebnija. Kontinuirani rast penzija, pad cena i inflacije, sve to je važno zbog životnog standarda penzionera“, zaključio je ministar.

On je podsetio i da je od 2008-2012 potpuno bio ispražnjen penzioni fond kao i da su državne finansije sada stabilne te da na računu trenutno imamo 500 milijardi dinara.

Bonus video:

04:08

NEMOGUĆE JE DA PENZIONERI PLATE UKOLIKO NE DOBIJU RAČUN! Advokat o štrajku zaposlenih u pošti: Ako kasni račun nije naša krivica

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.