JEDNA GRUPA PENZIONERA USKORO DOBIJA I UVEĆANU PENZIJU I JEDNOKRATNU POMOĆ: Proverite da li ste među njima
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

PENZIONERI

JEDNA GRUPA PENZIONERA USKORO DOBIJA I UVEĆANU PENZIJU I JEDNOKRATNU POMOĆ: Proverite da li ste među njima

Penzije korisnicima iz kategorije samostalne delatnosti, kao i onima iz vojne i poljoprivredne isplaćene su zaključno sa 4. novembrom

Objavljeno:

Isplata penzija za oktobar počela počela je 2. novembra. Ovo je isplata prvih uvećanih penzija, koje su veće za 5,5 odsto od septembarskih, a u petak penzije stižu korisnicima iz iz kategorije zaposlenih.

Penzije korisnicima iz kategorije samostalne delatnosti, kao i onima iz vojne i poljoprivredne isplaćene su zaključno sa 4. novembrom. Ministar finansija Siniša Mali najvio je isplatu penzija i korsnicima iz kategorije zaposleni, koje će biti isplaćene 10. novembra.

Mali je na konferenciji za novinare u četvrtak u Narodnoj banci Srbije rekao da je reč o vanrednoj indeksaciji i da će penzioneri od januara dobiti novu povišicu od 14,8 procenata.

Isplata 20.000 pomoći države 30. novembra

Nedavno u Skupštini Srbije ministar finansija Siniša Mali istakao je da će jednokratna pomoć države od 20.000 dinara biti isplaćena penzionerima 30. novembra.

Ova vrsta pomoći države biće isplaćena svim korisnicima penzija i ostalih privremenih naknada kao i invalidima i korisnicima privrmenih naknada PIO Fonda.

1 / 5 Foto: Nebojša Mandić

Januarsko povećanje penzija

Takođe, u januaru 2024. godine, penzije će biti povećane za još 14,6 odsto, a ovde pogledajte kolike će tada biti isplate na račune najstarijih.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.