DA LI ZNATE KOLIKO KOŠTA REČ UMESTO BROJA NA TABLICAMA? Evo šta NIKAKO ne može da vam piše na njima
Tablice, Foto: Printscreen/Twitter

REGISTRACIJA

DA LI ZNATE KOLIKO KOŠTA REČ UMESTO BROJA NA TABLICAMA? Evo šta NIKAKO ne može da vam piše na njima

Ta mogućnost podrazumeva i izvesna ograničenja

Objavljeno:

Registarske tablice služe da “indivudualizuju” vozila, ali pojedinim vlasnicima nasumična kombinacija slova i brojeva nije dovoljno individualna.

Zato već godinama unazad pravni propisi dozvoljavaju mogućnost izdavanja personalizovanih tablica, kod kojih vlasnik može da izabere šta će pisati na njima, piše Danas.

Ipak, ta mogućnost podrazumeva i izvesna ograničenja. Prema Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila vlasnik teškog četvorocikla, odnosno putničkog vozila može po izboru odabrati najmanje tri, a najviše pet slovnih znakova ili kombinaciju brojčanih i slovnih znakova.

1 / 3 Foto: PRINTSCREEN TVITER

Opet, ako se bira kombinacija slova i brojeva, na tablici se moraju nalaziti najmanje dva slova, s tim da to ne mogu biti slova „TX“, „RP“ i „RPE“. Ako se već koristi kombinacija slova i brojeva, između se mora nalaziti znak “-”.

Kako se navodi u pravilniku, značenje izabranih znakova na registarskoj tablici po sadržaju ne sme da bude provokativno, nemoralno, ili suprotno pravnom poretku.

Ova usluga košta znato više od 2.193 dinara koliko košta izdavanje “običnih” tablica. Za personalizovane tablice potrebno je izdvojiti skoro 90 hiljada dinara.

Bonus video:

04:17

POSKUPLJUJE REGISTRACIJA VOZILA! Nov udarac po džepu Srbina, evo koliko novca ćete sad morati da izdvajate

(Espreso / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.