ŠIROM SVETA SE OBELEŽAVA SVETSKA NEDELJA ŠTEDNJE: Da li znate kako je zapravo sve počelo?
Novčanik, Foto: Gary Roebuck / Alamy / Alamy / Profimedia

značaj štednje

ŠIROM SVETA SE OBELEŽAVA SVETSKA NEDELJA ŠTEDNJE: Da li znate kako je zapravo sve počelo?

Ovogodišnja nedelja štednje počela je 30. oktobra i trajaće do 3. novembra

Objavljeno:

Nedelja štednje, koja počinje 31. oktobra i traje u prvoj nedelji novembra po pravilu budi veliko interesovanje štediša. Često se zbog imidža poslovnih banaka, ali i konkurentske borbe, nedelja štednje pretvori u mesec štednje.

Ovogodišnja nedelja štednje počela je 30. oktobra i trajaće do 3. novembra. Tokom ovog perioda se ukazuje na značaj štednje i za pojedinca, i za stabilnost celokupnog domaćeg finansijskog sistema. I ove godine su banke krenule sa promotivnim akcijama od početka oktobra, a vrhunac atraktivnih ponuda za štednju biće na prelazu iz desetog u jedanaesti mesec, kada će takođe biti i crni petak.

Crni petak
Crni petakfoto: Espreso

A kada je sve počelo? Pre devedeset i deved godina 31. oktobra na skupu bankara iz oko 25 zemalja sveta u Milanu osnovan je Međunarodni institut za štednju. Istovremeno je ustanovljen Svetski dan štednje koji od tada, na razne načine, obeležavaju, pre svega, banke i finansijske institucije.

Ovaj dan, sem što je formalno označen kao Dan štednje, predstavlja prekretnicu u ponašanju finansijskih institucija, koje od tada pojaćavaju propagandu štednje građana kroz različite medije i uvode različite bonuse, poklone i nagrade građanima koji im povere svoju štednju.

Bonus video:

04:07

CENA STRUJE U SRBIJI NAJNIŽA U EVROPI! Stručnjaci: Štednja urodila plodom, privućićemo strane investitore i PREGURAĆEMO ZIMU!

(Espreso / Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.