KADA ĆE BITI KOD NAS BITI UVEDENE SOCIJALNE PENZIJE? Važno za naše najstarije građane
Penzioneri, Foto: Beta Dragan Gojić

PENZIONERI

KADA ĆE BITI KOD NAS BITI UVEDENE SOCIJALNE PENZIJE? Važno za naše najstarije građane

Garantovana penzija je najefikasnije sredstvo u borbi protiv siromaštva

Objavljeno:

Prvi susret ministra za brigu o selu Milana Krkobabića sa novoizabranim ambasadorom Japana u Republici Srbiji Nj.E. gospodinom Imamurom Akirom održan je u Palati Srbija.

Tema sastanka bila je kako očuvati i unaprediti ruralne sredine i pospešiti međusobnu saradnju Srbije i Japana na tom polju.

„Kvalitet života u seoskim sredinama, pogotovo onih najmlađih i najstarijih je prioritet države Srbije“ kazao je Krkobabić.

Milan Krkobabić
Milan Krkobabićfoto: Promo

Posebno je istaknuto da socijalna – garantovana penzija kao institut socijalne politike predstavlja najefikasnije sredstvo u borbi protiv siromaštva.

Prema rečima gospodina Imamure ovaj vid davanja za najstarije u Japanu postoji od šezdesetih godina prošlog veka, danas iznosi oko 600 dolara mesečno i veoma je dobro primljen, pa inicijativu za uvođenje socijalne – garantovane penzije u Srbiji smatra izuzetno bitnom i opravdanom.

I jedna i druga zemlja nalaze načine da život na selu učine primamljivim i da proces migracija iz gradova u sela, koji je započeo u vreme pandemije korona virusa, nastave novim programima za obnavljanje nerazvijenih regiona i sistematskim poboljšavanjem uslova života i rada u seoskim sredinama.

U narednom periodu biće razmotreni konkretni programi Vlade Japana za poboljšanje kvaliteta života u lokalnim sredinama Srbije.

Sastanku su prisustovali i treći sekretar Ambasade Japana Ogura Kaori, sekretar Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović i pomoćnik ministra Tijana Nešić, saopšteno je.

Bonus video:

01:19

KURIR ANKETA: Da li su penzioneri zadovoljni pomoći od 20.000 dinara?

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.