PODSTANARI U BEOGRADU NA METI PREVARANATA: Ako vidite ovakve PONUDE ne nasedajte, dobro OBRATITE PAŽNJU!
Stanovi u Beogradu, Foto: Profimedia

LAŽNE PONUDE

PODSTANARI U BEOGRADU NA METI PREVARANATA: Ako vidite ovakve PONUDE ne nasedajte, dobro OBRATITE PAŽNJU!

Podstanari na meti ogromne prevare u Beogradu, stanodavci nude "fenomenalne" ponude

Objavljeno:

Lepo i moderno opremljen stan u centru Beograda, 62 kvadrata, po ceni od 475 evra sa svim uračunatim troškovima - zvuči neverovatno dobro da bi bilo istinito. Što i jeste tako. "Suprug je preminuo pre mesec dana i bila sam prinuđena da se preselim sa dvoje male dece u kuću svojih roditelja u Londonu", navodi u odgovoru mejlom izvesna Maria, koja je na jednom sajtu za oglašavanje postavila oglas za stan.

U samom oglasu ima nekoliko nelogičnosti: od toga da se stan nalazi u Cetinjskoj ulici, ali „kod Arene“ (dva različita kraja grada), do toga da se ne uklapa u realnu računicu i nije u skladu sa cenama na tržištu. Dakle, od samog početka bilo je jasno da se radi o prevari, piše Telegraf.

Kako bismo, za svaki slučaj, proverili šta se krije iza oglasa, stupili smo u kontakt sa „vlasnikom stana“. Prvo smo se informisali oko najma, a zatim je i stigao mejl u kome „oglašivač“ daje detalje o stanu koji je u ponudi.

„Ovo je dvosoban stan i cena je 475€ mesečno za ceo stan uključujući sve komunalije (struja, gas, voda, ViFi, TV)“, navedeno je u odgovoru.

Kako je ponuda fenomenalna, odlučili smo se na dalju komunikaciju i postavili dodatna pitanja, kada se stan može uživo pogledati, da li u Beogradu postoji neko ko bi nam pokazao, i naravno, na kraju kako bismo slali novac? Usledio je odgovor, koji nedvosmisleno ukazuje da od najma stana neće biti ništa.

Stan, Beograd
foto: Filip Plavčić

„Izvinjavam se što vas obaveštavam o gledanju, ali ne mogu da se vratim iz Londona u Srbiju, previše košta. Dakle, s obzirom na okolnosti, sve je dogovoreno oko ključeva, ugovora i plaćanja jer nisam u mogućnosti. Sve je pripremljeno i spremno za iznajmljivanje. Iznajmljujem samo na duži rok putem rezervacije, minimum koji mogu iznajmiti je 1 mesec, a maksimum 5 godina. Poslaću vam link za rezervaciju, vi ćete rezervisati na svoje ime, platiti za mesec rezervacije. Кada se obavi transakcija bićete kontaktirani radi ugovora i ključeva. Ako vam odgovara, potrebno mi je vaše puno ime i prezime i adresa, broj WhatsApp-a kako biste dobili link za rezervaciju“, navedeno je u odgovoru.

Kako objašnjava naša sagovornica koja je bila zainteresovana za stan, nastavak je bio više nego jasan, te je konverzacija završena neslavno.

„Naravno da je od samog početka sve bilo sumnjivo jer se radi o neverovatnoj ponudi. Drugo, sama priča je diskutabilna, a sve i da je tako, bila bi angažovana agencija i stan bi bio izdat na taj način. Nije ovo prvi put da nude stanove i varaju zakupce. Traženje stana postalo je prava noćna mora“, priča Ana za Telegraf.

Bonus video:

00:49

Stan u Beogradu na vodi

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.