EVO KAKVIH JE NESPORAZUMA BILO SA PENZIONERSKIM KARTICAMA: Oglasio se direktor PIO fonda, ovo je važno za sve
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

EVO KAKVIH JE NESPORAZUMA BILO SA PENZIONERSKIM KARTICAMA: Oglasio se direktor PIO fonda, ovo je važno za sve

Za dobijanje penzionerske kartice potrebna je isključivo lična karta

Objavljeno:

Direktor fonda PIO Relja Ognjenović kazao je da su penzioneri izuzetno zadovoljni jer je država pokazala brigu o njima, kako oktobarskim povećanjem penzija koje već teče tako i narednim, koje će uslediti početkom iduće godine.

Kada su u pitanju penzionerske kartice, preko 950 000 penzionera se do sada prijavilo na naš poziv a mi ih pozivamo da i dalje nastave da se prijavljuju, dodao je Ognjenović

Otprilike, njih 10.000 dnevno se prijavi za penzionersku karticu, precizirao je on.

Krenuli smo u podelu kartica ali ne stajemo 1. oktobra već idemo dalje, kaže Ognjenović za TV Pink.

Kako je podsetio, za dobijanje penzionerske kartice potrebna je isključivo lična karta, s kojom treba doći do filijale Fonda. Kada stigne sms poruka, penzioner treba da dođe do filijale Fonda PIO, popuni obazac koji dobije i preuzme karticu, pojasnio je.

1 / 5 Foto: Nebojša Mandić

Podsetio je da je Fond PIO pre dva dana sklopio sporazum sa Poštom Srbije i sada penzionerske kartice šalje i na kućne adrese.

Obećali smo ljudima da ćemo doći do njihovih vrata, evo sada i dolazimo, putem pošte, preko naših radnika iz PIO fonda dolazimo i do opština i mesnih zajednica i delimo kartice, istakao je Ognjenović.

Gledamo da na što bolji način i prezentujemo ali i podelimo našu penzionersku karticu, naglasio je.

On je odgovorio i onima, doduše malobrojnim penzionerima, koji ne koriste mobilni telefon, kako da dođu do penzionerske kartice. Jednostavno, treba da odu do filijale PIO fonda gde će dobiti sva uputstva kako će je dobiti.

Direktor Fonda PIO naveo je i da se dešavaju nesporazumi, što je prirodno pri toliko velikom broju prijavljenih. Na primer, ljudi dođu u pogrešnu filijalu ili čuju na televiziji da je krenula podela pa sami dođu da se interesuju, objasnio je.

Još jednom pozivam penzionere da dolaze isključivo kada dobiju poruku, oni koji nisu dobili poruku dobiće kartice na kućnu adresu, dobiće je na vreme i moći će da koriste velike popuste i beneficije koje je država obezbedila, naveo je.

On se zahvalio Ministarstvu finansija i ministru Siniši Malom ali i Privrednoj komori Srbije, koji su dali ozbiljnu podršku PIO fondu i pozvao privredne subjekte da se i dalje prijavljuju i pokažu odgovornost, jedinstvo države i privrede, kako bi naši penzioneri živeli sve bolje.

Podsetio je da su popusti mnogobrojni i u različitom rasponu te da zavise od davaoca usluga – od Puteva srbije, NIS-a do Srbijavoza, velikih trgovinskih lanaca, i ti popusti idu sve do 60 odsto.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.