ZA PET MINUTA POSLA TRAŽE I DO 50 EVRA! Mina zbog trenutka nepažnje morala da zove majstora, ON JE ODRAO
Foto: Patrizio Martorana / Alamy / Alamy / Profimedia

PAPRENO

ZA PET MINUTA POSLA TRAŽE I DO 50 EVRA! Mina zbog trenutka nepažnje morala da zove majstora, ON JE ODRAO

Iz ugla mnogih klijenata usluge bravara u Srbiji su paprene

Objavljeno:

Ako dođete u situaciju da, kao Mina, ostanete nemoćni pred jednim malim trenutkom nepažnje - onda budite spremni da taj peh i platite.

Naime, na ulaznim vratima Mininog stana postavljena ja brava koja se automatski blokira kada se vrata zatvore, tako da spolja više ne možete ući - bez ključa - čak i ako ostane otključano.

- Uvek negde žurimo, jurimo, i tako mi se desilo da mi ključ ostane s unutrašnje strane ulaznih vrata. Imam drugi ključ, to nije problem, ali nisam uspela da tim drugim ključem izbijem onaj što je već u vratima, niti da na bilo koji način sama otvorim vrata. Šta ću, morala sam da pozovem majstora - priča Mina (46).

Majstor / Ilustracija
Majstor / Ilustracijafoto: Printscreen/RTS

Kaže da je "izvrtela" mnogo brojeva, te da su joj, u proseku, bravari tražili 4.000 dinara samo da odglave bravu, što je posao od pet minuta. Bilo je čak i onih koji neće da dođu bez 50 evra, a nekako je uspela da nađe najpovoljniju opciju.

- Nije da ne cenim uslugu bravara, ali ovo je zaista jednostavan posao, koji pritom traje vrlo kratko. Majstor mi je za to uzeo 3.000 dinara, i još mi kaže da ne znaju šta će od posla. Zamislite deset takvih slučajeva u danu, to je već 30.000 dinara. Ozbiljan novac, nema šta - dodaje Mina, čija priča još jednom potvrđuje obim, ali i vrednost zanata danas u Srbiji.

Podsećamo, i vodoinstalateri u Srbiji trenutno mogu da zarade "platu programera", jer mnogi među njima uzmu čak 2.000 evra mesečno.

Bonus video:

08:51

NA MORE NISMO IŠLI 10 GODINA, ALI NE ZBOG FINANSIJA Nekada je ovo zanimanje cvetalo, a SELO MODRICA BILO JE SINONIM ZA STARI ZANAT

(Espreso / Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.