NOVA POSKUPLJENJA OD 1. NOVEMBRA: Gas skuplji, OVO je cena bez poreza i taksi, evo i koliko će pisati na računu
Foto: Espreso, Profimedia

najavljeno je

NOVA POSKUPLJENJA OD 1. NOVEMBRA: Gas skuplji, OVO je cena bez poreza i taksi, evo i koliko će pisati na računu

Ovu odluku potvrdio je Savet Agencije za energetiku Republike Srbije na sednici održanoj 21. septembra

Objavljeno:

Od 1. novembra cene prirodnog gasa za javno snabdevanje biće veće, za 10 odsto i iznosiće 4,54 din/kWh bez poreza i taksi, odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama.

Ovu odluku potvrdio je Savet Agencije za energetiku Republike Srbije na sednici održanoj 21. septembra, a saglasnost se objavljuje u Službenom glasniku i na internet stranici Agencije. I posle ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi.

Kako je nedavno izjavila Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike cene struje i gasa su bile na niskom nivou decenijama i to je neodrživo u toliko dugom roku.

- Naš zadatak je da povećamo investiciona ulaganja, a za to je potrebno da kompanije bolje posluju, da mogu da finansiraju investicione projekte. Cilj je da imamo najnižu ili među najnižim cenama struje i gasa u regionu. To smo uspeli da uradimo prošle godine, kada su cene rasle i više od 100 odsto, 120 i 130 odsto, kao u Severnoj Makedoniji i Rumuniji - rekla je ministarka.

Bonus video: STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!

02:02

STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.