U SEPTEMBRU 91.000, U JANUARU VEĆ 100.000 DINARA: Zaposlenima u OVOM SEKTORU stiže povišica
Vrtić, Foto: James Clarke Images / Alamy / Profimedia

povećanje plata

U SEPTEMBRU 91.000, U JANUARU VEĆ 100.000 DINARA: Zaposlenima u OVOM SEKTORU stiže povišica

Evo na kolike plate mogu da računaju vaspitačice u Beogradu

Objavljeno:

Zaposleni u beogradskim vrtićima od januara mogu da očekuju povišicu u iznosu od deset odsto.

Vaspitačice, spremačice, čistači, kuvari i administrativne radnice u beogradskim vrtićima, od januara mogu da očekuju povišicu u iznosu od deset odsto. Inače, Grad je do sada povećavao republičku osnovicu za šest odsto.

"To znači da će na republičku osnovicu za plate u predškolskim ustanovama, Grad Beograd dodati još šesnaest odsto. S obzirom na to da će Republika podići taj iznos za još pet odsto u septembru, plata na primer vaspitačica ili stručnih saradnika koja je do sada iznosila 79.174,57 dinara sada će iznositi 91.409,42 dinara, bez minulog rada. To nije jedino povećanje. Već u januaru očekuje ih još jedna povišica od 10 odsto, što bi značilo da će plate vaspitačica sa diplomom fakulteta biti oko 100.000 dinara”, rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić na sednici Skupštine grada.

Povišica
Povišicafoto: Petar Lazović, Printscreen/Google Maps, Ilustracija/Espreso.co.rs

Grad Beograd povećava i solidarnu pomoć za zaposlene u ovoj oblasti, tako da će umesto 25.000 dinara ona iznositi 40.000 dinara, koliko imaju i svi zaposleni u javnim komunalnim preduzećima.

Predsednica samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović kaže za Euronews da je najnovije povećanje plata vaspitača rezultat uporne borbe sindikata.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Euronews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.