OD DANAS NOVE POGODNOSTI ZA PENZIONERE U SRBIJI: Potpisan je važan sporazum
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PIO FOND

OD DANAS NOVE POGODNOSTI ZA PENZIONERE U SRBIJI: Potpisan je važan sporazum

Skoro 870.000 penzionera se prijavilo za nove kartice

Objavljeno:

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) danas su potpisani sporazumi sa 16 preduzeća koja su se uključila u akciju Penzionerska kartica, a potpisivanju je prisustvovao ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, današnjim potpisivanjem sporazuma broj firmi i institucija koje su podržale ovu akciju, a koja penzionerima omogućava da jeftinije dolaze do određenih proizvoda i usluga premašio je 600.

„Naftna Industrija Srbije će dati popust od jedan do tri dinara po litru goriva zavisno od vrste goriva. Sporazum sa Putevima Srbije omogućava smanjenje cene putarine za tri odsto za naše najstarije sugrađane. Ljudi iz Amana, koji su takođe potpisali sporazum nude do 10 odsto popusta na svoj asortiman”, rekao je Mali i ocenio da će najstariji imati ogromne koristi od posedovanja kartica.

Prema njegovim rečima skoro 870.000 penzionera se prijavilo za nove kartice, najstariji ih već podižu u filijalama Fonda PIO, a do 1. oktobra biće gotove kartice svih koji su se prijavili.

Pozvao je one koji se nisu prijavili da to urade.

1 / 3 Foto: Beta Dragan Gojić

Mali je najavio da za desetak dana sledi vanredna indeksacija penzija, odnosno povećanje od 5,5 odsto, a od 1. januara za 14,8 odsto, pa će prosečna penzija tada biti 390 evra.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je istakao da ovaj fond sledi politiku Vlade Srbije, a to je politika odgovornosti i brige o najstarijim sugrađanima.

“ To pokazujemo kroz povećanja penzija, novčano davanje od 20.000 dinara koje će do 5. decembra svi penzioneri dobiti, ali i drugim merama koje Fond PIO sprovodi, a to je milijardu dinara za besplatan boravak penzionera u banjama, paketi za najugroženije”, rekao je on.

Istakao je da broj od oko 870.000 prijavljenih penzionera pokazuje da se ide u pravom smeru i da je neophodno animirati još privrednih subjekata da se uključe i pomognu da penzioneri bolje žive.

Sporazume su potpisali direktor Fonda PIO Relja Ognjenović i direktori i predstavnici ovih kompanija koje dolaze iz najrazličitih sektora kao što su Naftna industrija Srbije, Aman, Putevi Srbije.

Akciji su se priključila tri doma za stare, Akvaten, kompleks i dom za stare Alibunar, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Sveti Trifun“ iz Beograda, i više medicinskih ustanova i banja.

Takođe i očna kuća Albert Beograd, Dijagnostički centar Albert Beograd, Specijalna bolnica Merkur Vrnjačka banja, Banja Rusanda iz Melenaca, Milennium Medical Centar, Vranjska banja, te Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Junaković Apatin i Gamzigrad, iz Zaječara kao i Atomska banja Gornja Trepča.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.