AKO ŽELITE DA IZDATE STAN RUSIMA, POSTOJI NEŠTO O ČEMU ĆE VAM SVI ĆUTATI: Ova pravila obavezno morate znati
Stanovi u Beogradu, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/4zida.rs

OBRATITE PAŽNJU

AKO ŽELITE DA IZDATE STAN RUSIMA, POSTOJI NEŠTO O ČEMU ĆE VAM SVI ĆUTATI: Ova pravila obavezno morate znati

Pa, šta je to što morate da znate ako izdajete stan Rusima?

Objavljeno:

Otkako su državljani Rusije počeli da se doseljavaju u našu zemlju, tako je i rasla cena nekretnina. Trend skoka je bio posebno izražen od početka 2022. godine usled inflacije. Kako je sve veća tražnja za iznajmljivanjem stanova i većinu tražnje čine upravo Rusi, a ponuda je ostala nepromenjena, cene izdavanja su vrtoglavo skočile. Situacija se u međuvremenu promenila, Rusa je manje, ali isto ima onih koji traže da iznajme stanove.

Pitanje koje mnogi postavljaju od tog momenta jeste kako se pokazalo izdavanje stanova Rusima, odnosno kakva su iskustva. Osim toga, malo stanodavaca poznaje pravila, pa nisu sigurni ni na koji način da uđu u ovaj svojevrsni biznis.

Pa, šta je to što morate da znate ako izdajete stan Rusima?

- Da bi neki stanodavac izdao stan Rusima, mora da bude vlasnik nekretnine. Sledeći uslov je da svi članovi porodice koji žele da iznajme stan moraju da budu prijavljeni na adresi tog stana u kome planiraju da žive, kaže nam Vladimir Rafajlović, vlasnik agencije iz Novog Sada. To mogu da urade na dva načina, navodi naš sagovornik:

Evo koja su osnovna pravila i šta je potrebno da obavezno uradite

- Prvi način je da zajedno sa vlasnikom stana odu u MUP. Vlasnik nekretnine mora da priloži fotokopiju svoje lične karte kao i dokaz o vlasništvu (kupoprodajni ugovor ili kopija izvoda iz katastra) a Rusi odnosno zakupci fotokopiju pasoša.

- Drugi način prijave je da zakupci to sami učine, bez prisustva vlasnika nekretnine, odlaskom u MUP. U tom slučaju su im takođe potrebne fotokopije pasoša, fotokopija lične karte vlasnika nekretnine, dokaz o vlasništvu i Ugovor o zakupu stana sa vlasnikom u kome treba da stoji odobrenje vlasnika nekretnine za prijavu na adresi bez njegovog prisustva.

Bonus video

02:00

STANOVI SU POSKUPELI JOŠ PRE NALETA RUSA Stručnjak objašnjava: Zbog čega nagli pad cena NE IDE U NAŠU KORIST?

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.