NE ZABORAVITE DA SE PRIJAVITE ZA SUBVENCIJE DRŽAVE: Minimalna pomoć je 63.000, KORAK PO KORAK KAKO DO NJIH
Poljoprivreda, Foto: RINA

DETALJI

NE ZABORAVITE DA SE PRIJAVITE ZA SUBVENCIJE DRŽAVE: Minimalna pomoć je 63.000, KORAK PO KORAK KAKO DO NJIH

Srbiji se, takođe, povećava broj organskih parcela i organskih proizvođača kojima su na raspolaganju podsticajni konkursi velikih kompanija

Objavljeno:

Još malo vremena je ostalo svim zainteresovanim poljoprivrednim gazdinstvima da se prijave na konkurs Ministarstva poljoprivrede ukoliko žele da dobiju podsticaje za organsku biljnu proizvodnju.

Ova državna podrška je 63.000 dinara po hektaru i poljoprivredno gazdinstvo može da konkuriše za pomoć države najviše za 20 hektara obradive zemlje, objavilo je ministarstvo. Zahtevi se podnose na portalu ePodsticaji.

Zelena salata, Poljoprivreda, Plastenik
foto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

Ministarstvo poljoprivrede opredelilo se za ovaj vid podrške poljoprivrednim proizvođačima pošto nekoliko godina unazad postoji trend povećanja površina pod organskom proizvodnjom ne samo u EU, već i u zemljama regiona.

Od 2012. do 2020. godine poljoprivredne površine koje se koriste za organski način uzgoja u EU su značajno povećane; zauzimale su 14,7 miliona hektara u 2020, u odnosu na 9,5 miliona hektara koliko ih je bilo 2012. godine. U Srbiji se, takođe, povećava broj organskih parcela i organskih proizvođača kojima su na raspolaganju podsticajni konkursi velikih kompanija.

01:27

KADA UKRSTIMO REGISTRE ZNAĆEMO KO OBRAĐUJE, A KO DAJE U ZAKUP! Ministarka poljoprivrede: Subvencije će završiti na PRAVOM MESTU

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.