USVOJEN ZAKON, STIŽE NOVAC OVOJ GRUPI GRAĐANA: Evo kada počinje PRIJAVA, a kada ISPLATA pomoći od 10.000 dinara
Pošta, Foto: Dado Đilas

obratite pažnju

USVOJEN ZAKON, STIŽE NOVAC OVOJ GRUPI GRAĐANA: Evo kada počinje PRIJAVA, a kada ISPLATA pomoći od 10.000 dinara

Zakon se tiče finansijske pomoći mladima do 16 godina u iznosu od 10.000 dinara

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas Zakon o privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć.

Poslanici su odlučili da zakon stupi na snagu ranije, odnosno u roku kraćem od osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Zakon se tiče finansijske pomoći mladima do 16 godina u iznosu od 10.000 dinara.

Prema tom zakonu, majke se za pomoć preko Uprave za trezor prijavljuju od 20. avgusta do 20. septembra, a isplata pomoći se očekuje od 25. septembra.

Skupština je usvojila i izmene i dopune Zakona o fijansijskoj podršci porodici sa decom kojim se pomaže preduzetnicama.

Predloženim izmenama predviđeno je da očevi koji su u radnom odnosu, a čije su supruge preduzetnice, nakon tri meseca od rođenja deteta mogu da koriste pravo na odsustvo sa rada radi nege deteta, odsustvo sa rada radi posebne nege deteta i naknadu zarade, odnosno naknadu plate.

Novac, Sitniš, Dinari, Pare
foto: Profimedia

Otac deteta ova prava može da ostvari posle navršena tri meseca života deteta, za preostali period do godinu dana, za prvo i drugo dete, odnosno do dve godine za treće i svako naredno dete.

Takođe, izmenama ovog zakona, a u skladu sa odlukom Ustavnog suda, izjednačava se status majki preduzetnica, budući da je predviđeno ostvarivanje prava vezanih za odsustvo sa posla za treće i svako naredno dete u trajanju od dve godine.

Bonus video:

03:09

NOVČANA POMOĆ ŽRTVAMA POPLAVA STIŽE U JULU! Ministar Blagojević: Postoji 5 kategorija prema veličini štete, a EVO KOLIKI SU IZNOSI

(Espreso/ Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.