ZA MALE PARE MOŽE SE DO NEKRETNINE BLIZU MORA: Apartmani u Trstu prodaju se i za MANJE OD 30.000 EVRA
Jefitni apartmani u Trstu, Foto: Profimedia

DOBRA PONUDA

ZA MALE PARE MOŽE SE DO NEKRETNINE BLIZU MORA: Apartmani u Trstu prodaju se i za MANJE OD 30.000 EVRA

U Trstu se najviše prodaju jednosobni stanovi površine do 50 kvadrata

Objavljeno:

Apartmani u Trstu kreću se od oko 30.000 evra a dosežu i milionske cifre. Iako lokacija u mnogim mestima određuje cenu, činjenica je da je najviše nekretnina starih vekovima, pa tako ista kvadratura u centru grada može da se ima razliku u ceni i preko 20.000 evra.

U Trstu se najviše prodaju jednosobni stanovi površine do 50 kvadrata s tim što se za razliku od naše prestonice gde vam sa prozora pogled uglavnom puca na komšiluk, u ovom italijanskom gradu ste uglavnom okrenuti ka moru. Na cenu najviše utiču izdanje nekretnine i da li su potrebna dodatna ulaganja.

Apartman u Trstu od 29.000 evra

Apartman od 50 kvadrata u na trećem spratu na prodaju je poo ceni od 29.000 evra, što je 580 evra po kvadratu. Kako je navedeno u oglasu, stan pogodan za življenje ali povremeni boravak, sastoji se od ulaza, dnevnog boravka sa čajnom kuhinjom, male sobe i kupatila.

Ono što kupcima može biti najinteresantnije u vezi ove nekretnine jeste da se nalazi na samo 10 minuta autom od centra ali isto toliko i od najbliže plaže. Ipak, da li će se po ovoj ceni i prodati to je pitanje, jer kako u oglasu stoji ovo je početna cena nekretnine na moru jer je na licitaciji.

Stan od 45 kvadrata na prodaju je po ceni od 35.000 evra, što je oo 770 evra po kvadratnom metru. Nekretnina se sastoji od dvokrevetne spavaće sobe, kuhinje i kupatila, a kako vlasnik navodi, zgrada je u savršenom stanju sa novouređenim krovom i fasadama.

Ista kvadrature apartman, takođe skoro u samom centru, na prodaju je po ceni od 45.000 evra, odnosno 1.000 evra po kvadratu. Nekretnina se nalazi na oko 7 minuta pešačenja od centra, a nešto malo više od najbliže plaže Ausonia Beach, poznate privatne plaže u Trstu.

U renoviranim i boljim zgradama stanovi od 50.000 evra

Prema trenutnoj ponudi može se videti da stanovi u Trstu i iste kvadrature i i na istoj lokaciji mogu se razlikovati u ceni od 10.000 evra pa na više. Tu naravno presudan uticaj stanje grade u kojoj se nalazi. Iako se uglavnom u ponudi radi o staroj gradnji, ipak, za one koje su dobro očuvane ili renovirane, vlasnik "drži" višu cenu.

Tako apartman od 44 kvadrata znatno udaljen od centra ali i plaži na prodaju po ceni od 52.000 evra. Ono što vlasnik navodi u opisu, da je u pitanju renovirana zgrada i da se nalazi u posebno mirnom delu grada. Apartman je takođe i namešten a sastoji se od sobe, odvojene čajne kuhinje i kupatila.

U jednom od oglasa može se videti da apartman od 45 kvadrata vlasnik prodaje za 63.000 evra, što je 1.400 evra po kvadratu. Prema opisu koji je naveo, ovaj apartman sa dve sobe i kupatilom, nalazi se u mestu Roiano-Scorcola, što je na 10 minuta automobilom od centra.

Malo veću nekretninu na moru, od 65 kvadrata, koja je je locirana na manje od 10 minuta hoda od centra, vlasnik prodaje za 71.000 evra, što je oko 1.100 evra po kvadratu. U opisu stoji da je stan u dobrom stanju, u blizini istorijskog centra Trsta, i živahnom urbanom kraju.

Kako da kupite stan u Italiji?

Vrlo često agencije u Italiji od kupaca traže pismenu ponudu za kupovinu imovine i isto tako vrlo često traže da se položi depozit kako bi bili sigurni da ostajete pri kupovini. Na internetu se i toplo preporučuje i advokat ili pravni savetnik kako bi se lakše čitava procedura završila.

Kada se postigne dogovor sa agencijom dužnost unajmljenog advokata je da izradi preliminarni ugovor ili Compromesso. Ovim ugovorom se ne prenosi vlasništvo, ali se navode svi detalji o prodaji i daje prodavcu vremena da se prikupe sva neophodna dokumentacija pre dogovorenog datuma.

Ukoliko planirate da u narednom periodu kupite kuću na obali, evo kako do nekretnine na moru.

U Italiji se kuće prodaju za jedan evro

U Italiji se često mogu videti oglasi za kupovinu kuća za jedan evro, posebno u malim mestima, ali se od zainteresovanih kandidata traži da plate depozit od 2.000 evra i obećaju da će renovirati nekretninu.

Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije, a zainteresovani kupci treba da skinu aplikacijski obrazac kuće za koju su zainteresovani i tako će se obavezati da će je renovirati u roku od tri godine.

Bonus video:

02:05

U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.