EXIT POKRENUO PRAVU LAVINU, NEMA ŠTA SE NE IZDAJE: Ovo je NAJSKUPLJI stan koji se IZNAJMLJUJE za VREME FESTIVALA!
Exit, Foto: Filip Plavčić

grabe prilike!

EXIT POKRENUO PRAVU LAVINU, NEMA ŠTA SE NE IZDAJE: Ovo je NAJSKUPLJI stan koji se IZNAJMLJUJE za VREME FESTIVALA!

Trenutno je i više od 700 oglasa za stanove koji se izdaju kao „stan na dan“

Objavljeno:

Najveći muzički festival u Srbiji EXIT koji je počeo sinoć, poznato je puni džepove stanodavcima. Ni ove godine nije drugačije, a dodatno su povisili cene vođeni trendom rasta tog tržišta cele godine.

Primetno je da sve veći broj vlasnika traži depozit za izdavanje stanova tokom festivala.

Češljajući prilike na tržištu nekretnina, naišli smo na zaista zanimljive informacije.

Trenutno se na specijalizovanom sajtu za oglašavanje 4zida.rs nalazi više od 700 oglasa za stanove koji se izdaju kao „stan na dan“.

"Od toga, trenutno ima 100 aktivnih oglasa za izdavanje stana na dan u Novom Sadu, a 75 u Beogradu", kaže za Telegraf Biznis Aleksandra Mihajlović sa portala 4.zida.rs.

Petrovaradin
Petrovaradinfoto: Filip Plavčić

U Novom Sadu je trenutno najskuplje oglašen namešten trosoban stan na lokaciji Liman 1 za koji je potrebno izdvojiti 850 evra na dan, potvrđuje nam ona.

Prema rečima naše sagovornice, tokom Exita, vlasnici izdaju i stanove koje inače ne izdaju – vide ovo kao dobru priliku za zaradu, a iznajmljuju svoj stan samo 4 dana. Inače, ovo je praksa i u mnogim evropskim gradovima – ljudi često iznajmljuju svoje stanove dok su na odmoru ili kad su veći događaji u njihovim gradovima.

U međuvremenu je ovaj festival iznedrio još jedan biznis a to je čuvanje dece čiji roditelji nemaju kome da ih ostave da bi otišli na ovaj događaj.

Poznato je da tokom trajanja festivala Novi Sad poseti veliki broj inostranih i domaćih turista, ali i da pojedinci njihovu neinformisanost pokušavaju da pretvore u ličnu materijalnu korist, pa se pazite "divljih" taksista.

Da li idete na EXIT? Pišite nam u komentarima?

Bonus video:

02:05

U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!

(Espreso / Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.