PRESPAVAŠ 4 NOĆI I PLATIŠ PUNU KIRIJU: Stanodavci u Novom Sadu ZGRĆU MASNU LOVU na RAČUN Exit-a, istražili smo CENE
Stanovi za vreme Exit-a, Foto: Printscreen/goglasi, Beta/Dragan Gojić, Printscreen / tviter / Nisic2nisic

DIGLI RENTU DO NEBESA!

PRESPAVAŠ 4 NOĆI I PLATIŠ PUNU KIRIJU: Stanodavci u Novom Sadu ZGRĆU MASNU LOVU na RAČUN Exit-a, istražili smo CENE

Istražili smo kakve su cene rentiranja stanova i kuća u Novom Sadu deset dana pred početak velikog muzičkog festivala

Objavljeno:

Kada se približi Exit festival vlasnici nekretnina u Novom Sadu zadovoljno trljaju ruke i oglase objavljuju i lepe gde god stignu.

Nije retkost i da se oglase oni koji svoje nekretnine inače ne nude na izdavanje, osim za vreme Exit-a. Za četiri dana mogu da zarade fin dodatak na platu i tako napune novčanike pred letovanje.

Snalažljivi stanodavci cene podignu najviše lakovernih stranaca koji nisu upoznati sa trendovima na srpskom tržištu nekretnina.

Do početka festivala ima još 10 dana, a Novosađani su požurili da obezbede "festivalske zakupce" na vreme.

Stanovi i kuće se izdaju za više osoba, uglavnom šest, a u oglasima je posebno istaknuto da se nekretnina izdaje za vreme trajanja čuvenog festivala.

Cene su paprene, pa tako, recimo, rentiranje kuće od 70 kvadrata na Petrovaradinu košta 200 evra po danu!

Kuća za izdavanje
Kuća za izdavanjefoto: Printscreen/Nadjidom

Lokacija nekretnine igra najveću ulogu. One bolje pozicionirane, na Grbavici ili u centru Novog Sada, izdaju se i za 500 evra pa naviše po danu.

Izdavanje stana samo za Exit
Izdavanje stana samo za Exitfoto: Printscreen/goglasi

Jedan oglas privukao je posebnu pažnju na Tviteru, a korisnica ove društvene mreže prokomentarisala je da iznajmljivanje stana ispod proseka na četiri dana u Novom Sadu za vreme Exit-a košta kao mesečna kirija.

"EXIT 2023. Izdajem jednosoban stan za dve osobe, u blizini centra. Cena 100 evra dan (minimum četiri dana)", navedeno je u oglasu koji je postavljen na Fejsbuku.

Na ovaj način, ako pronađe zainteresovane, zaradiće 400 evra za četiri dana, koliko je inače mesečna kirija za nekretninu iste veličine.

exit
foto: Printscreen / tviter / Nisic2nisic

Garsonjere 100 evra po danu

Nameštena garsonjera na Sajmu u Novom Sadu izdaje se za 100 evra po danu. I u ovom oglasu je naznačeno da se nekretnina izdaje samo za vreme Exit-a.

Garsonjera za Exit
Garsonjera za Exitfoto: Printscreen/goglasi

Najjeftinija opcija - soba

Ko na Exit ide sam ili želi da prođe što jeftinije, ima opciju iznajmljivanja sobe za 15 evra po danu. Kako se navodi u oglasu, kapacitet je 16 osoba, a tri kupatila, dve kuhinje, internet, dvorište i roštilj.

exit
foto: Printscreen/goglasi

Ponuda stanova na dan za vreme ovog festivala je raznovrsna, a uglavnom se kreće od 30 do 110 evra ili više.

Ove godine mnogi su videli potencijal, pa oglasili i nekretnine u prigradskim naseljima. Tako u jednom Domu na Popovici noćenje u trokrevetnoj sobi je 50, petokrevetnoj 80, osmokrevetnoj 110, dok 15 evra košta krevet.

Oni koji vole avanturu ili jednostavno žele da uštede novac, mogu spavati u Exit-ovom popularnom kampu u kojem boravak košta 32 evra po osobi.

Ukoliko još uvek niste obezbedili smeštaj a planirate da posetite Exit, imajte u vidu da će cene stanova "divljati" kako se bude približio datum početka festivala.

Izdavali i terase za vreme Exita

Podsetimo, prošle godine, u jeku priprema za veliki muzički spektakl, pažnju je izazvao oglas u kom je oglašena, ni manje ni više, terasa na izdavanje.

"Izdajem terasu u Futogu za 5 osoba, 20 minuta lagane šetnje do tvrđave. Cena po osobi 20 evra fiksno, molim bez glupih komentara (slika je od prošle godine)", piše u oglasu.

Uz opis, priložio je i fotografiju na kojoj se vidi nekoliko devojaka koje spavaju na pomenutoj terasi.

Hoće li i ovog leta biti takvih "bisera" pred Exit, ostaje da se vidi.

Inače, Exit počinje 6. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi i trajaće do 9. jula.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.