IVA NA ALJASCI ZARAĐUJE I DO 7.000 EVRA: Pokazala u kakvom SMEŠTAJU živi i koliko ga PLAĆA, mreže GORE zbog toga!
Iva, Foto: Printscreen/TikTok/iva_pink_

život na aljasci

IVA NA ALJASCI ZARAĐUJE I DO 7.000 EVRA: Pokazala u kakvom SMEŠTAJU živi i koliko ga PLAĆA, mreže GORE zbog toga!

Iva iz Srbije radi sezonski posao na Aljasci i na svom "TikTok" profilu redovno objavljuje snimke sa detaljima iz života i posla

Objavljeno:

Iva je žena iz Srbije koja sezonski odlazi na Aljasku radi veće zarade. Na svom "TikTok" profilu objavljuje snimke u kojima otkriva detalje iz svog privatnog i poslovnog života. Sada je objavila snimak u kojem je pokazala kakav smeštaj ima na Aljasci.

Ispod snimka piše: "U sobama borave tri devojke, dve će biti noćna smena, a treća dnevna smena. Radno vreme je 12 sati pa su male šanse da sve tri budemo u isto vreme u sobi. Uvek imamo toplu vodu i grejanje je na gas. Cena sobe i tri obroka na mesečnom nivou iznosi 450 dolara po osobi ali se vremenom smanjuje pa sada trenutno placam 300 mesečno. Trošak smeštaja i hrane odbija se od zarade na kraju meseca".

Iva je upalila kameru, pokazala svoju identifikaciju i pokazala je ceo smeštaj. Iva ima dve cimerke.

"Stigli smo u Dač harbor, dobila sam svoj ključ od sobe i vodim vas da vidite gde smo mi to smešteni. Ono što nije dobro to je da se soba nalazi na četvrtom spratu ali bože moj, prijaće nam. Ovim hodnikom idemo do sobe. Broj sobe narednih tri meseca je 409, ukupno će biti tri devojke, dve moje cimerke koje treba tek da stignu.

Pre nego što otvorim vrata, mogu vam reći da ne očekujete neki luksuz. Ovo je samo za privremeni smeštaj radnika. Soba je oko dvadesetak kvadrata, nameštaj podseća na onaj naš iz osamdesetih godina. Ukoliko imate želju da budete u nekom luksuznom smeštaju, to ovde sigurno nećete naći.

@iva_pink_ U sobama borave 3 devojke 2 ce biti nocna smena a treca dnevna smena. Radno vreme je 12h pa su male sanse da sve tri budemo u iato vreme u sobi. Uvek imamo toplu vodu i grejanje je na gas. Cena sobe i 3 obroka na mesecnom nivou iznosi 450$ po osobi ali se vremenom smanjuje pa sada trenutno placam 300$ mesecno. TROŠAK SMESTAJA I HRANE ODBIJA SE OD ZARADE NA KRAJU MESECA#aljaska #balkantiktok #sezonskirad #srbija?? ♬ original sound - ???_??_????????

Po principu, ovo podseća na neki studenjak, možda iz osamdesetih godina u Beogradu, mada nikad nisam bila tamo. Možete videti da se ovde nalaze dva kreveta na sprat, imamo ukupno četiri dušeka. Ovde će biti smeštene tri devojke, jedna sam ja. Dve devojke će biti ista smena, jedna će biti sama u smeni.

Možete da vidite pogled kroz naš prozor i mogu da vam kažem da ovo jutro, kada sam stigla, jako je tmurno i kišovito. Ove stene koje vidite, to nije prirodna stena, to je neki nasip koji je stavljen upravo zbog veoma velike mogućnosti da se desi cunami. Ovo je jedino doba godine kada možete videti bilo šta zeleno na Aljasci. Možda vam ovo izgleda malo, imamo svoje kupatilo koje je malo, uredno.

Mogu da vam kažem, da s obzirom da će u mojoj smeni biti još jedna devojka, nama će ovo biti i više nego dovoljno da preguramo ova tri meseca. Ovako soba neće izgledati u završnici jer ćemo mi uneti svoje stvari, malo modifikovati, unećemo sto, poručiti lampu i doneti frižider. Svaki put kada stignemo možemo da napišemo šta nam treba, kako bi nam bio ugodan boravak u sobi", rekla je Iva o svom smeštaju na Aljasci.

Pogledajte fotografije smeštaja na Aljasci

1 / 4 Foto: TIKTOK/PRINTSCREEN/IVA_PINK_

Iva radi u jednoj kompaniji koja se bavi ribom, a u videima otkriva kako izgleda jedan njen prosečan dan, kako se kreću plate, koliko je radno vreme. Ona tvrdi da je zarada jako dobra, ali da se mnogo i naporno radi. Plata se kreće od 2.000 do 7.500 dolara.

“Na početku ću reći da se zarada kreće od 2000 dolara mesečno, ako radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negde gde je loša sezona, pa do negde 7500 ako upadnete u dobru kompaniju i ako sezona bude jaka. 7500 možda zvuči mnogo, ali doslovno svaki dan se radi 16 i po sati, bez dana odmora. Znači nemate slobodan dan”, rekla je Iva ranije.

Bonus video:

01:03

VIŠNJA DETALJNO POJASNILA KAKO FUNKCIONIŠU POSLOVI NA ALJASCI! Zarada je ENORMNA, ima Srba, a OVO JE SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.