"NA ALJASCI SAM RADILA NAJTEŽE POSLOVE": Ispovest Višnje koja je radila u FABRICI RIBE, svima poručila JEDNU STVAR!
Aljaska / ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Mike Roberts

POSAO NA ALJASCI

"NA ALJASCI SAM RADILA NAJTEŽE POSLOVE": Ispovest Višnje koja je radila u FABRICI RIBE, svima poručila JEDNU STVAR!

Kada se ima vremena i druženje može biti jako lepo

Objavljeno:

Samohrana majka Višnja Vučićević odlučla je da se oproba u sezonskom poslu na Aljasci, kako bi svom sinu obezbedila bolje životne uslove i novac za školovanje. Višnja je na Aljasci radila na najtežim poslovima, kako kaže - opet bi otišla tamo. Iako je teško i naporno, Višnja kaže "isplati se".

- Radila sam na traci za konzerve, koje se sortiraju na jednu i drugu stranu. To je jedna od najtežih pozicija. Teško je jer u ovoj fabrici ne postoje smene, ovde sva količina robe mora da se obradi. Smena kreće od sedam ujutru, a zna da se završi posle ponoći. Radiš stojeći, vezan si za traku, po sat vremena je pauza za ručak i večeru i na svaka dva sata po 20 minuta... - kaže Višnja.

Međutim, dnevnice su dobre, a prekovremeni rad posebno se naplaćuje, pa tako zarada može ići i do 6.000 dolara mesečno.

- Sad je minimum 16 dolara po satu, sve prekovremeno ide i 24, isplata je na svake dve nedelje, to bude oko 3.000 dolara, može se dobiti i povratak poraza - kaže Višnja.

Aljaska
Aljaskafoto: Printscreen/Youtube/CNN

Ima Srba, Filipinci prednjače

Kada se ima vremena i druženje može biti jako lepo.

- Što se nas Srba tiče, držimo se zajedno. Ima puno Filiinaca, Dominikanaca, Bugari, Makedonci, Bosanci, Ukrajinci... Svi radimo isti posao, isto smo plaćeni. Jako malo je slobodnog vremena, ali tada se svi družimo - kaže Višnja.

Pored dobre zarade, ono što posebno izdvaja je i nestvarna priroda

- Nestvarno izgleda, pogotovo oni predeli gde je dan do pola 2 noću. Isplatilo se. Meni se isplatilo, jer sam ja samohrana majka - kaže Višnja za Kurir, koja je novac odvojila za auto, renoviranje stana i školovonje svog deteta.

Svima onima koji bi da se okušaju i zarade na ovaj način Višnja poručuje: "Samo hrabro" . Iako je danas zaposlena kao dispečer u RB "Kolubara" u Lazarevcu kaže da bi ponovo otišla na Aljasku ako bi joj se pružila prilika.

02:52

STAN U BEOGRADU ZARADE ZA JEDNU SEZONU: Srbi masovno idu na Aljasku, rade u fabrici za preradu ribe

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.